Actualitate

EducaTIFF- programul de educație media și cinematografică, revine la Cluj-Napoca

În perioada 25 octombrie-17 noiembrie, la Casa TIFF și Cinema Victoria din Cluj-Napoca, cei mai tineri cinefili dar și însoțitorii lor, vor avea parte de un program de proiecții special alese pe categorii de vârstă (cls. II - VIII) și ateliere de film pentru elevi și familii, pe parcursul cărora participanții vor primi noțiunile necesare privind realizarea unui scurt filmuleț de animație.

Inițiat în 2009 în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, EducaTIFF urmărește să reaprindă pasiunea publicului tânăr şi foarte tânăr pentru cea de-a șaptea artă. Pe lângă filme, programul cuprinde și o serie de acțiuni și evenimente menite să le dezvolte celor mici spiritul critic și cultura cinematografică. Pe termen lung, scopul proiectului este acela de a dezvolta o agendă solidă şi coerentă de programe şcolare de educaţie media.

Pe parcursul celor cinci ediții, EducaTIFF a devenit o importantă platforma educaţională, ce s-a extins din 2012 în afara Festivalului Internațional de Film Transilvania.


Selecția din această toamnă cuprinde titluri precum Lotte și misterul pietrei Lunii, o animație estoniană prezentată în secțiunea Generation a Festivalului de Film de la Berlin în 2012, Freddy, față de broscoi, o animaţie daneză ce-i are în mijlocul acțiunii pe Victor și prietenii săi, amenințați constant de capcanele puse la cale de Freddy, zis „față de broscoi” sau Pierdut in Africa, o dramă daneză care îl prezintă pe Simon, (11 ani), care călătorește împreună cu mama sa adoptivă în Kenya, ţara în care s-a născut el şi unde pasiunea lui pentru fotbal îl conduce într-o aventură periculoasă.

Bazat pe romanul clasic al americanului  Mark Twain și turnat aproape integral în România, Huck Finn, este un alt film din programul EducaTIFF, ce nu trebuie ratat. Huckleberry Finn, pe scurt Huck, preferă să locuiască într-un butoi decât într-o casă, să meargă desculţ decât încălţat cu pantofi care-i fac bătături, iar bunele maniere la masă sunt pentru el total inutile.


Proiecții de film EducaTIFF la Cinema Victoria

Vineri, 8 noiembrie, ora 13:00 – Lotte și misterul pietrei Lunii (8+) (2012, Estonia-Letonia, r. Janno Põldma, Heiki Ernits)

Sâmbătă, 9 noiembrie, ora 13:00 – Lotte și misterul pietrei Lunii (8+) (2012, Estonia-Letonia, r. Janno Põldma, Heiki Ernits)


Duminică, 10 noimebrie, ora 13:00 – Freddy “față de broscoi” (8+) (2011, Danemarca, r. Peter Dodd)

Vineri, 15 noiembrie, ora 13:00 – Huck Finn (11+) (2012, Germania, r. Hermine Huntgeburth)


Sâmbătă, 16 noiembrie, ora 13:00 – Huck Finn (11+) (2012, Germania, r. Hermine Huntgeburth)

Duminică, 17 noiembrie, ora 13:00 - Pierdut în Africa (11+) (2010, Danemarca, r. Vibeke Muasya)


Intrarea: 5 lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter