Actualitate

Uioreanu cere linii de transport în comun spre Tetarom I

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a solicitat conducerii Regiei Autonome de Transport Urban Călători (RATUC) să introducă, în regim de urgență, cel puțin două noi linii de transport în comun spre Parcul Industrial Tetarom I.

Horea Uioreanu consideră că este necesară și înființarea unei stații de tramvai la depoul de pe Bulevardul Muncii din apropierea Parcului Industrial Tetarom II, care găzduiește compania Emerson.

"Conducerea administrativă a Parcurilor Industriale Tetarom a solicitat în nenumărate rânduri înființarea unor noi linii de transport în comun spre Tăietura Turcului, unde lucrează peste 2.000 de angajați. Ar fi nevoie de o linie Zorilor — Mănăștur — Grigorescu — Tetarom I și retur precum și Gheorgheni — Mărăști — Tetarom I și retur. Deocamdată, la solicitările noastre conducerea RATUC a răspuns doar cu tabele, deși lipsa mijloacelor de transport în comun spre această importantă zonă economică a orașului este bine-cunoscută și nu are nevoie de niciun fel de birocrație în plus", afirmă președintele CJ, într-un comunicat de presă.


Referindu-se la linia de transport spre Parcul Industrial Tetarom II, șeful forumului județean spune că "rezolvarea este și mai simplă", fiind nevoie doar de înființarea unei stații la ieșirea din depoul de tramvaie de pe Bulevardul Muncii, pentru peste cele 3.000 de persoane de la compania Emerson.

"Consiliul Județean Cluj apreciază că înființarea celor două noi linii pentru Tetarom I poate fi tratată, la fel ca și în alte cazuri, cu titlu de experiment, fără a obliga agenții economici să își asume în mod formal obligația de a achiziționa un număr prestabilit de abonamente de călătorie", se spune în comunicat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter