Actualitate

FOTO: ISU Cluj a primit o autospecială de pompieri. Vezi cum arată!

La sediul I.S.U. Cluj a avut loc, joi, festivitatea ocazionată de recepţionarea celor şase autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă achiziţionate de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Transilvania de Nord”.

Aceste autospeciale vor fi distribuite la cele şase Inspectorate Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea Nord-Vest: I.S.U. Cluj, I.S.U. Bihor, I.S.U. Bistriţa-Năsăud, I.S.U. Maramureş, I.S.U. Satu Mare, I.S.U. Sălaj.

Valoare toatală a autospecialelor din acest lot este de 4.500.000 lei plus TVA.


Contractul de finanţare pentru proiectul „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a II-a” a fost semnat în data de 7 iunie 2012. Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice de urgenţă la nivelul Regiunii Nord-Vest prin creşterea capacităţii de răspuns adecvat situaţiilor de urgenţă şi prin sporirea gradului de siguranţă şi sănătate a cetăţenilor.

„Se va reducere timpul de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat de către unităţile Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă”, a spus Dorin Ungur, şeful ISU Cluj


În compunerea autospecialelor se regăseşte un punct medical avansat care are posibilitatea acordării asistenţei medicale de urgenţă unui număr de 10 persoane, el putând face triaj, acordare prim ajutor şi evacuare la unitaţile spitaliceşti.

Dupa recepţia autospecialelor, la sediile Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă vor fi instruite 20 de persoane pentru mânuirea şi întreţinerea utilajelor nou intrate în dotare.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter