monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Un ROMÂN a fost CONDAMNAT la MOARTE în Malaezia. Află de ce!

Un român a fost condamnat la moarte în Malaezia

Un român în vârstă de 21 de ani a fost condamnat la moarte de Înalta Curte de Justiţie din Malaezia pentru trafic de droguri, relatează New Straits Times, în ediţia electronică.

Judecătorul Datuk Akhtar Tahir a declarat că apărarea nu a reuşit să ofere argumente rezonabile în faţa acuzării, potrivit nst.com.my.
Bărbatul, un şofer cu jumătate de normă, este suspectat că ar fi făcut trafic de 1.494 de grame de metamfetamină, descoperită la verificarea bagajelor sale, pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, la 26 iunie anul trecut.

Bărbatul a ascultat verdictul cu calm şi cu un zâmbet încremenit pe faţă.


Hotărârea de condamnare la moarte pentru trafic de droguri a unui cetăţean român în Malaezia nu este una definitivă, sentinţa urmând a fi supusă căilor de atac prevăzute de legislaţia locală, informează MAE, precizând că urmează a mai avea loc alte două căi de atac.

"Ambasada României la Kuala Lumpur cunoaşte foarte bine situaţia cetăţeanului român si este implicată în acordarea de asistenţă consulară încă de la apariţia acestui caz. Totodată, este menţinut contactul permanent cu acesta, cu familia sa şi autorităţile locale. Potrivit informaţiilor furnizate de misiunea diplomatică, hotărârea de condamnare nu este una definitivă, sentinţa urmând a fi supusă căilor de atac prevăzute de legislaţia locală. Aceasta este prima etapă a procesului, urmând a mai avea loc alte două căi de atac", informează MAE, la solicitarea Mediafax.


În precizare se arată că orin intermediul MAE, cetăţeanul român beneficiază de serviciile unui avocat, cât şi de legătura cu familia sa, iar pe parcursul tuturor termenelor procesuale, reprezentantul Ambasadei a fost prezent în sala de judecată.