Actualitate

Teatru pe Drumul Sării, de miercuri, la Turda

Teatru pe Drumul Sării, Festival de Teatru şi Arte Performative ediţia a doua, va avea loc în perioada 16-18 octombrie 2013 la Turda.

Şi în acest an, festivalul cuprinde spectacole cu actori renumiţi, ateliere adresate tinerilor actori şi studenţilor, dezbateri şi producţii pentru copii.

Printre invitaţii de marcă ai acestei ediţii se numără actorul Ion Caramitru, care va susţine, în premieră, un atelier dedicat recitării poeziei în spaţiul teatral, actorul şi regizorul Vladimir Brânduş, din Germania, care va evoca momente din istoria teatrului turdean, coregraful Florin Fieroiu şi muzicianul Vlaicu Golcea, care vor coordona un atelier de teatru-dans, precum şi critici de teatru, scriitori, universitari şi jurnalişti din toată ţara. Atelierele de teatru vor avea loc în Amfiteatrul Salinei Turda. De asemenea ne vom bucura de o întânire teatrală amicală cu actorul George Mihăiţă pe data de 18 octombrie 2013, orele 10.00 la sediul teatrului.


Se vor afla la Turda, de asemenea, actori cunoscuţi, precum Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă, Vladimir Găitan, Virginia Mirea, Valentin Teodosiu, Nicolae Urs care vor juca în cele două spectacole invitate, dedicate publicului turdean, Măscăriciul şi Revizorul.

Premiera spectacolului Omul cu chitara de Jon Fosse, în regia lui Mihai Măniuţiu şi cu Marius Bodochi în rolul principal, va deschide a doua ediţie a Festivalului de Teatru şi Arte Performative ”Teatru pe Drumul Sării” de la Turda.


Montarea renumitului regizor Mihai Măniuţiu pune în valoare un text plin de emoţie, incisiv şi poetic totodată, al unuia dintre cei mai importanţi dramaturgi europeni contemporani, Jon Fosse, înscriindu-se în programul estetic asumat de Teatrul Municipal din Turda. Spectacolul a participat deja la Festivalul ”Zile şi Nopţi de Teatru European” de la Brăila, la începutul acestei luni de unde s-a întors cu trofeul festivalului.

Festivalul se adresează atât comunităţii locale, cât şi comunităţii profesionale a actorilor şi studenţilor, care au ocazia să se întâlnească cu profesionişti renumiţi ai scenei contemporane.

Etichete: salina turda
abonare newsletter