Actualitate

India: Peste 100 de oameni au murit şi 133 au fost răniţi în urma BUSCULADEI de la templul

Bilanţul busculadei de duminică din centrul Indiei, care a avut loc în timpul unei sărbători religioase, a crescut la 109 morţi şi 133 de răniţi, a anunţat luni poliţia.

Peste 100 de oameni au murit şi 133 au fost răniţi în urma BUSCULADEI de la templul Peste 100 de oameni au murit şi 133 au fost răniţi în urma BUSCULADEI de la templul

"Ultimele informaţii strânse la faţa locului menţionează 109 morţi şi 133 de răniţi", a declarat prin telefon pentru AFP Anand Mishra, ofiţer al poliţiei locale, scrie Mediafax.

Accidentul a avut loc în apropierea templului din districtul Daria, în statul Madhya Pradesh.


În momentul busculadei, aproximativ 20.000 de persoane se aflau pe un pod peste râul Sindh, a anunţat poliţia duminică.

Potrivit autorităţilor locale, un zvon privind o posibilă prăbuşire a podului lovit de un tractor a provocat o mişcare a mulţimii. Unii pelerini au murit asfixiaţi, iar alţii înecaţi, după ce au căzut în râu.


Hinduşii sărbătoresc în prezent Navaratri, în onoarea zeiţei Durga, sărbătoare religioasă care atrage milioane de persoane în temple.

Mulţimea a luat cu asalt încă de dimineaţă zona pentru a celebra sfârşitul Navaratri şi până la 400.000 de credincioşi erau deja prezenţi în jurul templului din Ratangarh, situat la aproximativ 350 de kilometri de Bhopal, capitala statului.


 

Etichete: india
Ultimele Stiri
abonare newsletter