Actualitate

De-a v-aţi ascunselea cu muncitorii care NU lucrează pe strada Braşov!

Strada Braşov a fost spartă de E.On Gaz încă din vară şi, nici acum, după patru luni de la începerea lucrărilor, şanţurile nu au fost astupate şi nici asfaltul turnat. Directorul tehnic al Primăriei, Virgil Poruţiu, nu a ştiut să ne spună nici ce firmă lucrează, nici dacă termenul a fost respectat, nici ce amenzi au fost aplicate!

E.ON Gaz își bate joc de nervii clujenilor și întinde la nesfârșit lucrările pentru modernizaea rețelei de gaze naturale. După ce artere importante din oraș au fost sparte de mai multe ori, a venit și rândul străzilor din cartiere.

Este cazul străzii Brașov din cartierul Andrei Mureșanu, unde se lucrează de mai multe luni, însă după ritmul în care muncesc angajații firmei care refac strada după ce aceasta a fost spartă, se înțelege de la sine că lucrările nu se vor încheia prea curând.


Virgil Poruțiu, directorul tehnic al Primăriei Cluj-Napoca a declarat că strada Brașov a fost modernizată de autoritățile locale în urmă cu aproximativ trei ani, iar acum au intervenit cei de la E.ON Gaz pentru lucrările lor.

Locuitorii străzii, cu nervii la pământ

Locuitorii din cartier sunt nemulțumiți de faptul că lucrările durează de prea mult timp.


“Strada Brașov a fost spartă de cei de la Gaz de mai bine de o lună. Deja de două săptămâni a fost frezată, dar nu s-a făcut nimic la ea. Ne rupem mașinile pe acolo, se ridică praful pe care trebuie să îl înghițim. Vă rugăm să grăbiți repararea acestei zone, suntem deja cu nervii la pământ”, a scris un clujean, miercuri, într-o sesizare adresată Primăriei Cluj-Napoca.

Situația nu era mai fericită nici în luna august. Un alt clujean care locuiește pe strada Brașov îi scria primarului Emil Boc că cei de la E.On Gaz au săpat o groapă pe care ulterior au acoperit-o doar cu pietriș care nu a fost tasat și s-a împrăștiat în toată zona. “Sunt curios dacă cei care au lucrat în acea zonă au ceva obligații, legate de cât de repede să readucă strada la stadiul inițial (asfalt)”, a spus clujeanul respectiv.


Termenul pentru finalizarea lucrărilor, încă necunoscut

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca nu au putut preciza până la ora finalizării acestui articol dacă E.ON Gaz se află în termenele legale pentru predarea străzii în forma inițială.

“Lucrările de refacere a străzilor sunt realizate de firmele contractate de E.ON Gaz, iar Primăria Cluj-Napoca amendează firmele respective dacă sunt depășite termenele legale. Aceste termene variază în funcție lungimea străzii și de complexitatea lucrărilor”, a explicat Virgil Poruțiu.


Primăria Cluj-Napoca a amendat E.ON Gaz în nenumărate rânduri pentru depășirea termenelor de predare a lucrărilor de refacere a străzilor după derularea lucrărilor la rețeaua de gaze.

abonare newsletter