Actualitate

Militarul din Turda, rănit în poligon şi internat la Sibiu, transferat la Târgu Mureş cu un elicopter SMURD

Militarul rănit, miercuri seară, în poligonul din localitatea Cârţişoara şi care se afla internat la Spitalul Judeţean din Sibiu a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, transferul fiind făcut la solicitarea acestuia.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat, joi, că militarul, Iuliu Szasz, care era internat în Secţia Neurochirurgie a unităţii medicale, a cerut să fie transferat la Târgu Mureş.

"În urma evaluării complexe la care a fost supus de către medicii neurochirurgi s-au stabilit următoarele diagnostice: contuzii hemoragice de polioccipitali, fractură complexă occipitală mediană, hemoragie subarahnoidiană post-traumatică, plagă occipitală mediană. În cursul dimineţii, pacientul a solicitat să fie transferat la Târgu Mureş", a declarat Decebal Todăriţă, citat de Mediafax.


Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Sibiu, militarul a fost dus până la terminal cu o ambulanţă SMURD şi a fost preluat apoi de un elicopter SMURD Târgu Mureş, care l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş.

Caporalul Iuliu Szasz, în vârstă de 35 de ani, şi un coleg al acestuia, Octavian-Stelian Suciu, au fost rănţi, miercuri seară, în timpul unui exerciţiu cu trageri de luptă în poligonul Cârtişoara din judeţul Sibiu.


Potrivit unui comunicat de presă transmis joi dimineaţă, de reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, caporalii Octavian-Stelian Suciu şi Iuliu Szasz de la Batalionul 814 Tancuri din Turda au fost răniţi în urma exploziei unui proiectil reactiv ce a ricoşat în apropierea celor doi, care se aflau într-un adăpost pentru a opera câmpul de ţinte.

Miercuri noapte, Octavian-Stelian Suciu a fost transportat cu un elicopter la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, după ce a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu plagă penetrantă craniană, fiind în comă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter