monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Asistent social din Cluj, arestat pentru întreţinerea de relaţii sexuale cu o fetiţă de 11 ani dintr-o casă familială

Un bărbat de 32 de ani, angajat ca asistent social într-o casă de tip familial din Turda, judeţul Cluj, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o fetiţă de 11 ani din centru, cu acordul acesteia, şi ar fi făcut un film şi poze indecente.

Asistent social din Cluj, arestat pentru întreţinerea de relaţii sexuale cu o fetiţă de 11 ani dintr-o casă familială

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, Adriana Vornicu, a declarat, marţi, că poliţiştii au fost sesizaţi despre caz la începutul lunii octombrie.

"În 2 octombrie, Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că în municipiul Turda un bărbat în vârstă de 32 de ani a întreţinut raporturi sexuale cu o minoră. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au stabilit că cele sesizate se confirmă. În urma cercetărilor efectuate, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi o zi mai târziu a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, iar instanţa a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor", a spus Vornicu.


Directorul casei familiale private "Lucas" din Turda, Daniela Constantinescu, a declarat, marţi, că bărbatul, care era angajat al instituţiei, a fost reclamat la Poliţie după ce într-un calculator au fost găsite mai multe poze indecente făcute de către acesta unei fetiţe din centru.

"În 2 octombrie a fost sesizată Poliţia după ce s-au descoperit într-un calculator mai multe fotografii indecente făcute de angajatul nostru unei minore. Am predat probele la Poliţie şi am sesizat şi Direcţia Judeţeană de Protecţie a Copilului Cluj. Nu ştiu nimic despre faptul că angajatul nostru ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minora, aşteptăm concluziile oficiale ale anchetei Poliţiei. Am dus fata şi la IML, dar nu avem un rezultat al cercetărilor. Bărbatul are 32 de ani şi a fost angajat din aprilie 2012 în centrul nostru ca asistent social. În centru sunt internaţi, în total, opt copii", a spus Constantinescu.


Potrivit acesteia, imediat după incident, copila a fost consiliată psihologic, iar bărbatului i-a fost suspendat contractul de muncă, urmând ca, în cazul în care instanţa va emite o sentinţă definitivă şi irevocabilă de condamnare, să-i fie desfăcut contractul de muncă.

Directorul Direcţiei Judeţene de Protecţie a Copilului Cluj, Daniel Tămaş, a declarat, la rândul său, că instituţia pe care o conduce a iniţiat consilierea psihologică a fetei, în condiţiile în care raportul sexual ar fi avut loc "cu consimţământul acesteia".


"Trauma este evidentă şi adâncă, pentru că vorbim de o minoră de 11 ani care a întreţinut relaţii sexuale cu un adult, cu consimţământ, deci nu este o faptă de viol sau abuz. Aici este marea dilemă a noastră, pentru că intervenţia va fi un pic mai complicată. În plus, s-au descoperit şi un filmuleţ video ca pentru adulţi şi fotografii cu fetiţa. Vom avea nevoie de intervenţie psihologică pe un alt palier decât cel clasic. Va avea loc o evaluare şi vom decide dacă se va impune scoaterea fetiţei din acel centru şi mutarea ei într-un centru de plasament al nostru", a spus Tămaş.

Cazul a intrat şi în atenţia Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Cluj care va declanşa o anchetă la casa familială "Lucas", în condiţiile în care AJPIS a acreditat-o pentru a avea grijă de copii.


"Vom face o anchetă să vedem ce s-a întâmplat acolo. Vom verifica calitatea serviciilor oferite", a spus Paula Nicoară, inspector social AJPIS Cluj.