monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Tragedia de la Lampedusa: Bilanţul victimelor naufragiului a ajuns la 194 de morţi

Scafandrii au scos la suprafaţă, duminică, alte 83 de cadavre ale unor imigranţi care au murit joi într-un naufragiu în apropierea Insulei Lampedusa, o "tragedie" care nu ar trebui să se mai producă vreodată, a spus ministrul italian Cecile Kyenge.

 Bilanţul victimelor naufragiului a ajuns la 194 de morţi

Amploarea dramei a multiplicat îndemnurile pentru modificarea politicilor europene în materie de imigraţie.

Cele 83 de cadavre recuperate duminică ridică la 194 de morţi bilanţul oficial provizoriu al unei drame care ar fi provocat între 300 şi 360 de victime, potrivit unor estimări pesimiste ale autorităţilor.


Numai 155 din cei 480-520 de eritreeni şi somalezi prezenţi la bordul vasului de pescuit plecat clandestin de la Misrata, în Libia, au fost salvaţi. Supravieţuitorii sunt toţi eritreeni, cu excepţia pilotului navei, un tunisian în vârstă de 35 de ani care a fost arestat.

Rocco Cannel, proprietarul unei şcoli de scafandri, a fost primul care a văzut epava. "Nu voi uita niciodată ceea ce am văzut", a declarat el pentru AFP, scrie Mediafax.


Scafandrii au descris scene de coşmar. Mai multe trupuri neînsufleţite au rămas blocate în epavă, strânse unele în altele, sau împrăştiate pe fundul mării.

Etichete: lampedusa naufragiu