Actualitate

Strada Făget va fi reparată cu bani europeni. Lucrările costă 20 milioane lei

După modernizare, strada Făget va avea două benzi de circulaţie, pistă pentru biciclete şi trotuare pe o lungime de 3 kilometri.

Strada Faget, reparata cu fonduri europene Strada Faget, reparata cu fonduri europene

Consilierii locali vor discuta în şedinţa de consiliu de joi proiectul de hotărâre privind modernizarea străzii Făget din fonduri europene. Proiectul are scop general crearea infrastructurii de transport urban în cadrul Zonei Metropolitane Cluj.

Strada Făgetului se află în partea de sud a municipiului Cluj-Napoca, pornind din Calea Turzii, la aproximativ 5 kilometri de centrul oraşului şi continuă spre comuna Ciurila şi satele aparţinătoare. “Pe această stradă nu au fost realizate lucrări de reparaţii capitale în ultimii 10 ani. Au fost realizate doar reparaţii curente ajungând în urma exploatării şi intervenţiilor la diferite utilităţi într-o stare avansată de degradare, necorespunzând condiţiilor optime de trafic. Drumul prezintă văluriri, faianţări, burduşiri, etc. ceea ce arată că fundaţia este necorespunzătoare şi necesită reabilitare completă”, se arată în proiectul de hotărâre. Conform documentului, modernizarea străzii Făget este necesară din cauza stării proaste a carosabilului, degradat din cauza traficului rutier, a lipsei unui sistem de colectare a apelor de suprafaţă şi din cauza nedrenării apelor din împrejurimi.


Lungimea străzii este de 3 kilometri şi este lată de 7 metri, iar lungimea totală a reţelei de canalizare este de 4 kilometri.

Valoarea totală a investiţiei este de peste 20 milioane lei, din care 19,7 milioane lei sunt fonduri nerambursabile.


Două benzi şi pistă pentru biciclete

Primarul Emil Boc a anunţat încă de la sfârşitul lunii iulie că strada Făget va fi modernizată din economiile făcute la proiectele cu fonduri europene. „Dorim ca din economiile din fondurile europene să implementăm două proiecte, drumul spre Lomb şi strada Făget. Drumul spre Lomb care deja este în procedură de aprobare şi mai avem un nou proiect, modernizarea străzii Făget din municipiul Cluj-Napoca. Este vorba de un proiect de 3 kilometri cu două benzi, pistă pentru biciclişti, trotuare şi este un drumul cuprins între Calea Turzii, intersecţia cu Calea Turzii, şi până la începutul sectorului de drum admininistrat de către Consiliul Judeţean, pentru a le da posibilitatea clujenilor care merg în Făget să aibă parte de o infrastructură modernă şi de calitate. Sperăm că şi acest proiect să poată fi finanţat în acest exerciţiu financiar din banii economisiţi pentru a putea moderniza infrastructura din municipiu”, a declarat Boc, la sfârşitul lunii iulie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter