Actualitate

Regizorul Carlo Lizzani s-a SINUCIS

Renumitul regizor italian Carlo Lizzani (91 de ani), cunoscut pentru filme ca 'Banditi a Milano', cu Gian Maria Volonte, sau 'Il processo di Verona', cu Silvana Mangano, s-a sinucis sâmbătă, sărind de la etajul trei al casei sale din Roma, după cum a informat presa italiană.

Regizorul Carlo Lizzani s-a SINUCIS Regizorul Carlo Lizzani s-a SINUCIS

Imediat la fața locului s-a deplasat un echipaj al poliției, care a fost alertată de vecinii regizorului, după ce au auzit o bufnitură puternică în curtea interioară a clădirii din strada Via dei Gracchi, în cartierul Prati, potrivit Agerpres.

Regizor, critic, scenarist, Lizzani a fost între 1979 și 1982 director al Festivalului Internațional de Film de la Veneția.


Această tragedie survine la trei ani după ce Mario Monicelli, un alt nume greu al filmului italian, și-a pus capăt zilelor în seara zilei de 29 noiembrie 2010, sărind de la etajul cinci al spitalului în care se afla internat. 'Un gest de luciditate tânără', a comentat la timpul respectiv Carlo Lizzani, afirmând că Monicelli era un super-laic, care voia să-și trăiască viața la maxim.

Din câte povestesc vecinii săi, Lizzani era foarte bolnav și trăia izolat în imobilul din Roma, cu soția și un îngrijitor al său.


Născut în aprilie 1922 la Roma, Carlo Lizzani și-a început cariera în cinematografie în calitate de critic de film și scenarist. A scris scenarii pentru astfel de maeștri celebri ai neorealismului italian ca Roberto Rossellini, Giuseppe De Santis și Alberto Lattuada.

Ca regizor și-a făcut debutul în 1951, cu pelicula 'Achtung! Banditi!', câștigându-și faima cu filmul 'Cronache di poveri amanti' (Cronica unor amanți săraci, 1954). Dar faima adevărată i-au adus-o peliculele realizate în genul filmelor polițiste 'Processo di Verona', 'Banditi a Milano', 'Mussolini ultimo atto', 'Fontamara'.


El este totodată autorul unei lucrări fundamentale, 'Istoria cinematografiei italiene'

 


 

Etichete: Sinucidere
abonare newsletter