monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Fostul manager al Spitalului Judeţean Cluj, acuzat de nereguli

Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj

Medicul Cristiana Ciortea, ex-manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj, este acuzat de mai multe fapte prin care ar fi prejudiciat unitatea medicală.

Potrivit unui comunicat transmis joi de guvern, Corpul de control al premierului Victor Ponta a depus la organele de cercetare penală, în perioada 7 mai 2012 - 17 septembrie 2013, un număr de 30 de plângeri penale, prin care au fost sesizate 228 posibile fapte penale referitoare la fraudele sau neregulile constatate în ministere, autorităţi şi instituţii ale administraţiei publice centrale şi locale, societăţi naţionale, companii naţionale şi societăţi cu capital majoritar sau integral de stat.

Printre unităţile cu probleme figurează şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj -Napoca, pentru fapte comise de conducerea acestuia.

Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj, Monica Costin, a declarat, joi, pentru Agerpres, că au fost două controale din partea Ministerului Sănătăţii şi că, în urma rapoartelor care au urmat respectivelor controale, Cristiana Ciortea a demisionat din funcţia de manager.

„Două probleme mai importante sunt sesizate, care fac trimitere la controale din partea Curţii de Conturi, din partea Ministerului de Finanţe şi trimiterea la Parchet: închirierea spaţiului de la contagioase pentru Asociaţia Psihomedica şi verificarea contractelor de achiziţie”, a menţionat Monica Costin.

De cealaltă parte, Cristiana Ciortea a declarat, joi, pentru Agerpres, că nu se simte vinovată cu nimic.

„În toată perioada cât am fost la conducerea spitalului, nu am făcut nici un act ilegal, care să aducă foloase personale cuiva sau care să nu fie în interesul spitalului”, a menţionat ex-managerul spitalului clujean.