Actualitate

Vezi spotul Festivalului Comedy Cluj!

Spotul ediției din acest an a fost regizat de Cecilia Felméri, cea care a semnat regia şi pentru scurtmetrajele „Minute Infinite”, „Matthias, Matthias” şi „Pastila Fericirii” care au avut o prezenţă remarcabilă în festivaluri naţionale şi internaţionale. Zsombor Csont semnează animația, iar Lénárd Yogi József sunetul.

Cea de-a 5-a ediție a Festivalului Internațional de Film „Comedy Cluj” se va desfașura în perioada 11-20 octombrie la Cluj-Napoca și va cuprinde peste 120 de filme din 35 de țări, invitați din industria filmului românesc și străin, evenimente conexe (workshop-uri, expoziții, piese de teatru, întâlniri între public şi oameni din cinematografie).

Gala de deschidere a Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj va avea loc în data de 11 octombrie, începând cu ora 19:00 la Cinematograful Florin Piersic. Startul festivalului va fi marcat de proiecția eveniment a comediei romantice “Enough Said”, ultima producţie care îl are în rol principal pe regretatul actor James Gandolfini, dispărut prematur dintre noi în această vară. Alături de el, în roluri de prim plan publicul îi va regăsi pe Julia Louis-Dreyfus, Catherine Keener şi Toni Collete.


Filmele din competiţia pentru  trofeul Comedy

10 titluri din 8 țări intră în acest an în competiția pentru cel mai bun film de lungmetraj la Festivalul Internațional de Film “Comedy Cluj”. Cele zece filme sunt: Enough Said (SUA, r. Nicole Holofcener), Song for Marion (Marea Britanie, r. Paul Andrew Williams), Quartet (Marea Britanie, r. Dustin Hoffman), Reality (Italia, r. Matteo Garrone), Road North (Finlanda, r. Mika Kaurismäki), Russendisko (Germania, r. Oliver Ziegenbalg), Matterhorn (Olanda, r. Diederik Ebbinge), English Vinglish (India, r. Gauri Shinde), Paulette (Franța, r. Jérôme Enrico) și Populaire (Franța, r.  Régis Roinsard).

Juriul acestei ediţii va fi prezidat de Maja Bogojević, fondatorul şi redactorul şef al primei reviste de film din Muntelegru-Camera Lucida, decan şi lector al Universităţii Donja Gorica din Muntenegru, dar şi fondator şi preşedinte al secţiunii din Muntenegru al asociaţiei FIPRESCI. Alături de ea, cei care vor decide câştigătorii acestui an sunt: Dan Burlac, unul dintre cei mai de succes producători din România și câștigător în calitate de coproducător al Leopardului de Aur pentru cel mai bun film la Festivalul de la Locarno 2013, Simone Fenoil directorul departamentului de Proiecte Europene la Scuola Holden din Torino, Ksenia Koltsova colaboratoare timp de 10 ani pentru festivaluri internaţionale de film din Rusia și Oscar Alonso, responsabil de festivaluri şi subvenţii la cea mai mare distribuitor european de filme spaniole și sud-americane, Latido Films.


Evenimentele speciale ale Festivalului

Din lista evenimentelor speciale, în acest an clujenii vor avea din nou ocazia de a participa la spectacole de scenă. În prim plan în această ediţie – “D’ale carnavalului” în regia lui Silviu Purcărete. Oana şi Amza Pellea vor fi distinşi la cea de-a 5-a ediţie cu Premiul de Excelenţă al Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj”. Premiile îi vor fi acordate Oanei Pellea în cadrul evenimentului de vineri, 18 octombrie, ce va începe de la ora 19:00, la Cinema Victoria.

Și în acest an prețul biletelor rămâne neschimbat – 9 lei pentru un bilet cu preț întreg și 7 lei pentru un bilet cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari. Totodată, pentru accesul la proiecţii se vor pune în vânzare şi abonamente cu cinci şi zece intrări la preţul de 35 de lei respectiv 60 de lei. Pentru cea de-a 5-a ediție vor fi disponibile şi 6 abonamente VIP care asigura accesul la toate proiecțiile, workshop-urile, evenimentele speciale și petrecerile festivalului. Prețul unui abonament este de 150 lei. Biletele se pot achiziționa din locațiile de proiecție, dar și online pe www.comedycluj.ro și www.biletmaster.ro


 

abonare newsletter