Actualitate

Câştigă o invitaţie dublă la Povestiri din Miserupia!

Povestea din Miserupia i-a fost inspirată autoarei și actriţei Lorena Lupu după ce a intervievat câteva supravieţuitoare ale traficului de carne vie, la un adăpost de recuperare.

„Miserupia n-a existat. A existat doar o ţară în care oamenii se uitau cu indiferenţă la suferinţele altora, călcau senini peste cadavre şi erau gata să-i sacrifice fără milă pe alţii pentru propriul interes. Şi pentru că toate astea trebuiau să poarte un nume, li s-a spus Miserupia”, glumeşte autoarea-actriţă Lorena Lupu, când o întrebi unde e localizat tărâmul fictiv din spectacolul scris şi interpretat de ea, care se va juca pe 12 octombrie şi la Cluj, în Ceainăria „La Perne” (Calea Turzii, nr. 18), începând cu ora 21.

Autoarea precizează că a simţit nevoia să scrie şi să joace o piesă de teatru despre asta atunci când a sesizat cât de fragile şi expuse sunt aceste victime, majoritatea traficate la o vârstă la care nu pot distinge binele de rău. Un text în care drama nepăsătorii părinteşti şi profesorale se îmbină cu mult umor, „pentru că numai umorul le ajută pe multe dintre aceste fete tinere să supravieţuiască ororilor pe care le-au trăit”.


Poţi câştiga o invitaţie la „Povestiri din Miserupia” răspunzând la întrebarea: care e scriitorul tău român preferat?

Trimiteţi răspunsurile voastre la adresa reclama@monitorulcj.ro, în perioada 2-3 octombrie. Câştigătorul invitaţiei duble va fi ales prin tragere la sorţi şi va fi anunţat pe site-ul nostru, în data de 4 octombrie.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter