monitorulcj.ro Menu
Actualitate

FOTO - Cei mai bătrâni clujeni au împlinit 105 ani! Au fost premiaţi, astăzi, de primar

Doi clujeni au ajuns anul acesta la venerabila vârstă de 105 ani. Ioan Moldovan este născut în 11 septembrie 1908, iar Eszter Todor este născută în 14 aprilie 1908. Primarul Emil Boc i-a premiat pe cei doi cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicului.

Ioan Moldovan a ajuns anul acesta la venerabila vârstă de 105 ani

În şedinţa de Consiliu Local al municipiului Cluj-Napoca din 12 septembrie, a fost aprobat proiectul de hotărâre prin care cei doi clujeni vor fi premiaţi cu 2.500 lei fiecare şi cu o diplomă de „seniorul cetăţii”. Proiectul a fost iniţiat de primarul Emil Boc care propune ca în fiecare an să fie premiat cel mai vârstnic clujean şi cea mai vârstnică clujeancă.

„Având în vedere faptul că la data de 1 octombrie a fiecărui an, începând cu anul 1990, se celebrează Ziua Internaţională a Vârstnicului, pentru marcarea într-un mod aparte a acestei sărbători, ca semn de recunoaştere a meritelor generaţiilor anterioare la construirea municipiului Cluj-Napoca, vă propun promovarea unui proiect prin care să se aprobe un regulament prin care să se instituie un cadru unitar pe baza căruia să se premieze anual, cei mai vârstnici locuitori din Cluj-Napoca, un bărbat şi o femeie”, se precizează în proiectul de hotărâre.


Pe lângă cei doi seniori ai cetăţii au mai fost felicitaţi şi premiate Kovacs Margit-Erzsebet, născută în data de 21.08.1913 şi Bak Roza, născută în data de 07.08.2013. Şi ele au primit, pe lângă diplome, câte un premiu în valoare de 2.000 de lei.

Începutul unui frumos... obicei

Ieri, primarul Emil Boc i-a vizitat acasă pe cei doi seniori și le-a înmânat premiul și diploma aniversară. Pe lângă cei doi seniori ai cetăţii, marţi au mai fost felicitaţi şi premiaţi Kovacs Margit-Erzsebet (născută în data de 21.08.1913) şi Bak Roza (născută în data de 07.08. 1913). Pe lângă diplome, fiecare dintre aceştia au primit şi câte un premiu în valoare de 2.000 de lei.


Începând din acest an, în fiecare data de 1 septembrie se va stabili cine este cel mai vârstnic clujean şi cea mai vârstnică clujeancă. Înmânarea diplomei şi a premiului se va face în 1 octombrie, la domiciliul vârstnicului sau în alt cadru.

Potrivit proiectului de hotărâre, familia are dreptul să refuze premiul fără să spună care este motivul.