Actualitate

FOTO - Cadou de nuntă inedit

Un grup de patru clujeni s-au gândit să le facă un cadou deosebit unor prieteni din Republica Moldova care urmau să se căsătorească. Ei au parcurs 1.500 de kilometri cu un un Volkswagen Transporter din 1973 pe tot felul de drumuri: de la ulițe de țară la autostrăzi.

Cei doi însurăței doreau foarte tare să își facă fotografiile de nuntă cu o mașină mai specială din Cluj – un Volkswagen Transporter T2 din 1973 – un vehicul de colecție. Cum transportul mașinii până în Chișinău ar fi costat însă prea mult, clujenii s-au gândit să le facă o surpriză și să le-o ducă chiar ei la nuntă pentru fotografii.

La mijlocul lui septembrie și-au început călătoria cu mașinuța care amintește de Woodstock, însă, normal că aceasta nu putea trece pe drum neobservată.


„În Iași am oprit să ne luăm ceva de mâncare de la un Drive-In…. iar vânzătorul ne-a întrebat foarte uimit dacă facem înghețată în spate”, a spus vesel George, clujeanul care a pus la cale surpriza.

Nici la vama Sculeni, tinerii nu au scăpat de chestionări.


„Vameșii se uitau uimiți la mașină… Ne-au întrebat dacă o ducem la muzeu. Apoi au vrut să vadă conținutul portbagajului, deși le-am explicat că nu are. Cu toate acestea au deschis ușa din spate ca să se convingă și ei că n-are. Apoi au vrut să vadă motorul și tot insistau să ridicăm capota. Mare le-a fost mirarea când au văzut că motorul nu e în fața, au și glumit întrebându-ne cum merge mașina asta dacă n-are motor. Până la urmă, le-am arătat că motorul este ascuns tot în spate. Ne-au lăudat că suntem curajoși să mergem un drum atât de lung cu o mașină atât de veche”, a povestit încântat George.

În Republica Moldova, toți care depășeau bătrâna mașinuță, care mergea cu maxim 70 km/h, îi claxonau în semn de apreciere.


„Tot drumul a fost o aventură, dar cel mai haios a fost la nuntă, când am ajuns și noi într-un final și ne-am parcat mașina lângă autoturismele elegante de zeci de mii de euro. Toți veneau să vadă mașina noastră și să ne-o admire. Mirii însă au fost cei mai fericiți. A fost cadoul de nuntă perfect”, a povestit mândru George.

El a adăugat ca s-au distrat foarte bine, mai ales că au întâlnit în Chișinău și alte perechi de miri în drumul lor, pe care i-au lăsat să-și facă poză cu Volkswagen-ul.

Etichete: republica moldova
Ultimele Stiri
abonare newsletter