Actualitate

Ce spune David Ciceo după schimbarea denumirii aeroportului clujean?

David Ciceo, directorului Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca spune despre schimbarea denumirii în Aeroportul „Avram Iancu” Cluj că îl „onorează” şi că în continuare se va ocupa de un rebranding şi de promovarea noii denumiri.

„Hotărârea de Consiliu Judeţean adoptată astăzi privind denumirea Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj ne onorează, este o personalitate a Transilvaniei. Mai sunt niște etape procedurale, noi după finalizarea acestor etape ne vom ocupa de un rebranding și de promovarea aeroportului cu noua denumire. Schimbările aduse de noua denumire nu presupun costuri semnificative. Ne bucurăm că este o ocazie de a face cunoscut nu doar în România ci și în lume personalitățile României. Sunt convins că și Prefectura și Consiliul local vor aproba această denumire”,  a spus Ciceo.

La rândul său, preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu a declarat că personalitatea cea mai marcantă în conştiinţa românului ardelean este Avram Iancu.


„Noi am făcut o serie de studii și de sondaje vizavi de numele care ar trebui să îl primească Aeroportul. De departe, personalitatea cea mai marcantă în conștiința românului ardelean, este Avram Iancu. Mi se pare normal ca ceea ce doresc majoritate clujenilor și nu doar ei să fie supus votului pentru a da un nume, a da botez Aeroportului Internațional în speranța că el se va numi Avram Iancu. Azi a fost un prim pas și îmi pare rău că au fost colegi români care au votat împotriva acestei denumiri, dar este conștiința lor. Eu am promovat acestă denumire, urmează o serie de proceduri, o comisie la nivel de Prefectură și un vot în Consiliul local. Am speranța ca până în 26 octombrie nu doar să inaugurăm nouă pistă ci să dăm și un nou nume Aeroportului”, a precizat Uioreanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter