Actualitate

FOTO - Părinţii blochează centrul oraşului în fiecare zi. Parchează maşinile în “uşa clasei” copiilor

Zilnic, în intervalul orar 07.30 – 08.00 şi 12.00 – 13.30, coloane de zeci de maşini se formează pe arterele principale din oraş din cauză că părinţii preferă să îşi ducă copiii acasă cu maşina după ce aceştia ies de la ore.

Zona liceelor Gheorghe Şincai, George Coşbuc, de Coregrafie şi Artă Dramatică şi Emil Racoviţă este în fiecare zi sufocată de maşinile părinţilor care îşi duc sau îşi iau copiii de la şcoală. Aceştia parchează în faţa şcolilor, pe trotuare sau pe partea carosabilă, sfindându-i pe ceilalţi participanţi în trafic. Zeci de maşini sunt în fiecare zi pe strada Avram Iancu sau Calea Turzii exact la orele când copiii intră sau ies de la ore.

Problema a fost sesizată de clujeni către Primăria Cluj-Napoca, cerându-i primarului Emil Boc să găsească o soluţie cât mai rapidă.


“Dacă eşti părinte în urbea noastră Cluj-Napoca, vine cu dreptul de a parca cu nesimţire maşina în faţa unităţilor de învăţământ? Dumneavoastră ca primar ştiţi ce se întâmplă de la ora 11.30 la 12.30 pe arterele unde sunt acele unităţi? Vă dau un exemplu: pe Avram Iancu se circulp pe o bandă jumate, ţinând cont că parcarea din faţa catedralei este disponibilă”, a scris Ionuţ Pop pe un site pentru sesizări şi reclamaţii la adresa primarului.

Un alt clujean scrie că parcurs traseul de pe Republicii pe Calea Turzii într-o jumătate de oră în intervalul orar problematic, iar un echipaj de la Poliţia Rutieră se afla în Piaţa Păcii fără să intervină în zona liceelor unde se produc coloanele interminabile de maşini.


Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca dau asigurări că pe termen lung vor rezolva această problemă prin încercarea de a-i conştientiza pe părinţi să nu mai parcheze ilegal în zona liceelor din centrul oraşului. “În fiecare dimineaţă şi după amiază la orele de final de program la şcoli echipajele Politiei locale patrulează în zona unităţilor de învăţământ pentru a asigura venirea şi plecarea în condiţii de siguranţă a elevilor clujeni de la şcoli. În zona respectivă există suplimentar şi problema traficului blocat de parcarea ilegală, sancţionată de către poliţişti cu amenzi. Pentru rezolvarea pe termen lung a acestei probleme considerăm că se impun şi campanii de informare şi conştientizare a părinţilor elevilor celor două licee cu privire la riscurile de siguranţă şi la respectul pe care îl datorează altor cetăţeni care tranzitează zona”, au declarat reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei.

Până când amenzile şi campanile de conştientizare vor rezolva problema, şoferii trebuie să suporte blocajele zilnice din zona liceelor George Coşbuc şi Gheorghe Şincai.

Ultimele Stiri
abonare newsletter