Actualitate

Când va intra în reabilitare Calea Baciului? Şoferii s-au săturat de aglomeraţie, cozi şi gropi. Răspunsul Primăriei e acelaşi

Zeci de şoferi s-au arătat indignaţi de indiferenţa cu care autorităţile locale tratează problemele existente pe Calea Baciului din municipiului Cluj-Napoca şi cer primarului începerea de urgenţă a lucrărilor de modernizare. Cu toate că există zeci de plângeri, răspunsul Primăriei Cluj-Napoca este acelaşi de fiecare dată: strada va intra în reabilitare totală în cadrul unui proiect cu finanţare europeană.

“Vă rugăm să faceţi ceva să transformaţi intrarea în Cluj dinspre Baciu să arate ca o intrare într-un oraş cu pretenţii cum este Cluj-Napoca. Aglomeraţie şi cozi de autovehicule de câţiva kilometri, şoferi nervoşi, gropi, dezinteres din partea tuturor autorităţilor care ar putea rezolva această problemă. Astăzi a apărut primul echipaj de poliţie rutieră care încearca să-i disciplineze pe şoferi dar care tot nu înţelege şi nu se străduie să caute cauza blocajelor de trafic. Dacă ar exista interes, aceste probleme s-ar putea rezolva foarte simplu. Sau poate ne merităm soarta”, a declarat Vasile Petruş.

„În legătură cu traficul infernal din fiecare dimineaţă de pe Calea Baciului, care ne încearcă nervii de fiecare dată, vă rog să luaţi cât mai repede măsuri. Ceea ce doresc este să trataţi cu seriozitate acest subiect, deoarece este o problemă majoră a multor cetăţeni nemulţumiţi”, a spus, la rândul său, Mirela Lazia.


Alte plângeri, acelaşi răspuns.

“În ultima perioada se circulă foarte greu pe Calea Baciului, mai ales în cursul săptămânii. Dacă puteţi să ne spuneţi când se vor realiza lucrări de modernizare a acestei "porţi de intrare" în municipiu, mai ales pe porţiunea cuprinsă între capătul străzii Corneliu Coposu şi staţia Petrom, unde cred că s-ar impune o circulaţie pe patru benzi. Şi, de fapt, cred că se impune prioritar în regim de urgenţă reabilitarea tuturor căilor de acces în oraş, că arată oribil. Exemplu Calea Turzii, strada Făgetului, strada Traian Vuia”, a precizat şi Marius Grindeanu.


“Strada Calea Baciului e o ruşine pentru Cluj! D-le primar, aţi văzut ce cozi de maşini se fac în fiecare dimineaţă în zona Lidl? Când se reabilitează această stradă?”, a mai spus un alt clujean nemulţumit.

“Drumul de acces dinspre comuna Baciu spre Cluj, pe porţiunea dintre staţia de benzină aparţinând Petrom şi strada Corneliu Coposu este într-o stare deplorabilă. În fiecare zi se creează coloane de maşini pe mai mult de un kiloemtru, această distanţă parcurgându-se în 30-40 minute. În numele tuturor cetăţenilor municipiului Cluj-Napoca, dar şi al tuturor conducătorilor auto care sunt pedepsiţi să parcurgă zilnic această porţiune de stradă care nu are altă alternativă ocolitoare a unui oraş de cinci stele, vă solicit să dispuneţi reabilitarea străzii Calea Baciului cu amenajarea pe patru benzi în continuarea stărăzii Corneliu Coposu, deoarece în caz că nu ştiţi există suficient spaţiu pe marginea străzii transformat în parcare gratuită şi astfel aţi ajuta clujenii să nu mai piardă timp şi să acumulăm nervi şi poluare la intrarea în municipiul condus de dumneavostră”, a precizat un alt şofer.


Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că lucrările pe strada Calea Baciului vor demara în primăvară.

“Calea Baciului va intra în reabilitare totală în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, pentru care în acest moment se finalizează procedurile de achiziţie publică privind execuţia. În primăvară speram să putem începe lucrul la această arteră importanta de acces în municipiu şi astfel sa se rezolve problemele. Zona este în atenţia Poliţiei şi a serviciilor specializate din Primărie pentru a încerca să minimizăm disconfortul cetăţenilor până la finalizarea proiectului european. Vă mulţumim pentru înţelegere”, spun aceştia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter