monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Bill Gates: “Ctrl-Alt-Delete” a fost o greșeală

Dezvoltatorii au dorit să creeze o funcție a Windows care să nu permită unor terți să sustragă parolele utilizatorilor, și-a amintit Bill Gates, recunoscând:'A fost o greșeală'.

Bill Gates: “Ctrl-Alt-Delete” a fost o greșeală

'Am fi putut avea o singură tastă, dar persoana care se ocupa de designul tastaturii IBM nu voia una singură', a dezvăluit Gates.

Combinația Ctrl-Alt-Delete există și în ziua de azi, chiar și la Windows 8, permițând utilizatorilor acceseze Task Manager.


David Bradley, inginerul care a inventat combinația respectivă, concepută inițial pentru a reporni PC-ul, a declarat într-un recent interviu: 'Poate că eu am inventat-o, dar Bill a făcut-o celebră'.

Această combinație nu este singura greșeală a companiei, a mai spus Gates, admițând că producătorul de software nu a intrat pe piața de telefonie mobilă când a avut ocazia.


'Regret că a fost o perioadă la începutul anilor 2000 când ne-am concentrat pe Windows (Vista) și că nu am putut să ne orientăm talentul la noul dispozitiv numit telefon', a recunoscut la rândul său actualul CEO Microsoft, Steve Ballmer, care intenționează în curând să se retragă din funcție, la o întâlnire cu analiști financiari.

Microsoft este acum în căutarea unui nou CEO, care să vină cu o viziune nouă asupra politicii IBM, pentru ca renumita companie să recâștige o parte din piața telefoniei mobile, lăsând în urmă moștenirea PC-ului și Ctrl-Alt-Delete, notează The Verge, potrivit Agerpres.


 

Etichete: Bill Gates