Actualitate

“Promenadele Inimilor” vor fi inaugurate sâmbătă

Sâmbătă, 28 septembrie 2013, ora 10.00 primarul Emil Boc va inaugura “promenadele inimii” în Parcul Central, zona Casino, respectiv în Parcul Rozelor, eveniment organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Spitalul Clinic de Recuperare, Fundaţia Română a Inimii şi Rotary Club Cluj-Napoca.

La iniţiativa domnului prof. dr. Dumitru Zdrenghea, şeful secţiei de cardiologie a Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca au fost propuse 4 trasee de promenadă, două pentru persoanele cu boli cardiovasculare şi două pentru persoanele sănătoase care doresc să facă mişcare pentru sănătate.Traseele de promenadă sunt marcate cu câte un panou indicator, cu traseul respectiv cât şi viteza cu care trebuie parcurs, pentru a se obţine  beneficiile scontate.


“Promenada Inimilor” le oferă clujenilor interesaţi posibilitatea de a realiza plimbări pe trasee care trebuie parcurse într-o anumită perioadă de timp, fie că sunt pacienţi cu afecţiuni cardice, fie că sunt persoane sănătoase interesate de măsuri de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

Începând cu ora 10.00 în cele două parcuri vor fi inaugurate câte două trasee în prezenţa iniţiatorilor, a autorităţilor locale şi a unor personalităţi din domeniul medical. La acţiune pot participa toate persoanele, indiferent de vârstă, la trecerea liniei de finish asteptându-i premii, tombole, dar şi posibilitatea de a beneficia de o serie de testari gratuite a stării de sănătate (măsurarea pulsului, a tensiunii arteriale, sau a indicelui de masă corporală).


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter