Actualitate

Analizele lui Arșinel au ieșit bine, iar starea sa de sănătate s-a ameliorat

Conducerea Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca a anunţat, joi seară, că starea de sănătate a lui Alexandru Arşinel s-a ameliorat, după ce a fost reinternat, luni, pentru analize, acesta declarând că se simte "mult mai bine", transmite corespondentul Mdeiafax.

Alexandru Arşinel Alexandru Arşinel

Potrivit unui comunicat al ICUTR Cluj-Napoca transmis, joi seară, Alexandru Arşinel a urmat un tratament de reechilibrare.

"Conducerea Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca informează că în urma tratamentului de reechilibrare instituit, starea maestrului Alexandru Arşinel s-a ameliorat", se arată în documentul citat.


Arşinel a declarat pentru Mediafax se simte bine, iar firele în urma operaţiei i-au fost scoase în cursul zilei.

"Mă simt mult mai bine, mare parte dintre analize şi mai ales cele esenţiale s-au refăcut, joi mi-au scos şi firele, iar ulterior urmează să îmi scoată şi stent-ul pe care îl am în mine. Am ajuns la o valoare a creatininei aproape de normal sau normală pentru vârsta mea", a spus actorul.


Arşinel a spus că va mai rămâne internat la ICUTR Cluj până la începutul săptămânii viitoare, urmând ca la sfârşitul acestei săptămâni să fie consultat de medici străini, din Austria şi Italia, care trebuie să se edifice asupra "impactului catastrofal, criminal, pe care îl are influenţa psihică asupra unei boli, în general, şi a transplantului, în special".

"O astfel de acţiune, de atac psihic asupra unui bolnav, poate fi considerată o tentativă de crimă", a subliniat Alexandru Arşinel.


În ceea ce priveşte stresul cauzat de acuzaţiile aduse în urma operaţiei de transplant pe care a suferit-o, actorul a spus că starea sa psihică este acum "perfectă".

"Mi-am dat seama că am fost prea naiv, lăsându-mă total pe mâna şi prietenia unor oameni. Există extrem de multă ipocrizie în România, oameni care te mângâie pe faţă şi prin spate încearcă să te devoreze. Aceasta este societatea în care neputincioşii nu dau cu pietre în pomul care nu rodeşte, întotdeauna în pomul cu roade", a menţionat actorul.


Actorul Alexandru Arşinel, care la sfârşitul lunii august a fost supus unui transplant renal şi externat în 12 septembrie, a revenit luni după-amiază, la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, pentru a fi supus mai multe investigaţii medicale, după ce starea de sănătate i s-a deteriorat.

Şeful ICUTR, Mihai Lucan, declara după transplantul efectuat la finalul lunii trecute, că Alexandru Arşinel este a treia persoană din România în vârstă de peste 70 de ani care a suferit un transplant de rinichi, precizând că donatorul este un tânăr de 23 de ani care s-a spânzurat după ce a pierdut la jocuri de noroc.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter