Actualitate

Şef nou la IJP Cluj

Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Cluj are de azi un şef nou. El este chestorul Tudor Grindean care i-a luat locul fostului şef Ioan Păcurar, după ce acesta a decis să se pensioneze.

Noul şef al IJP Cluj a fost prezentat chiar de şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, venit la Cluj-Napoca special pentru acest eveniment.

Înainte de a fi numit şef la Cluj, Tudor Grindean a ocupat o funcţie de conducere la Ministerul Administraţiei şi Internelor, în aparatul central.


Decretul prezidenţial de numire în funcţie nu a fost semnat încă, dar Tobă spune că acesta va fi emis cu data depunerii cererii lui Păcurar, adică retroactiv.

Tudor Grindean a fost din iunie 2012 împuternicit director general la Direcţia Generală Management Operațional, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar înainte a fost director de cabinet la Cabinetul secretarului de stat și şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Din aprilie 2005 și până în martie 2011, Grindean a fost șeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba.


Tudor Grindean a absolvit două cursuri postuniversitare la Facultatea de Drept a Universităţii "Babeş-Bolyai" în 1998 şi 2004, de drept civil şi, respectiv, psihologie judiciară.

CV-ul complet al noului șef IPJ Cluj, precum și declarația sa de avere pot fi consultate în documentele atașate extrase de pe site-ul MAI.

abonare newsletter