Actualitate

Adăpostul pentru câinii fără stăpân din Cluj-Napoca se extinde cu 60 de locuri

Primăria Cluj-Napoca va aloca fonduri, la rectificarea bugetară, pentru extinderea adăpostului pentru câini fără stăpân. La marginea oraşului, apar constant câini aruncaţi de locuitorii comunelor vecine.

Primarul Emil Boc a anunţat, miercuri, că adăpostul pentru câinii fără stăpân din Cluj-Napoca va fi extins cu 60 de locuri. “Am dispus ca la rectificarea bugetară să mai alocăm fonduri pentru extinderea adăpostului de pe strada Cojocnei. Acum avem în jur de 140 de locuri şi vom extinde cu aproximativ 60 de locuri”, a declarat Boc.

Potrivit conducerii Primăriei, la marginea oraşului apar, peste noapte, câini care sunt aduşi din comunele vecine şi abandonaţi. “Începem să avem şi noi probleme la marginea oraşului unde sunt aduşi câini din comunele învecinate, lăsaţi acolo şi ne trezim că apar peste noapte, câini la marginea municipiului. Noi oricum suntem pregătiţi să facem faţă astfel încât cetăţenii să fie în siguranţă şi prima noastră opţiune este de a-i avea în adăpost aşa cum spune legea în momentul de faţă, încurajând adopţiile”, a mai spus Boc.


Primarul a precizat că la Cluj-Napoca situaţia câinilor maidanezi este sub control şi nu sunt eutanasiaţi câinii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter