Actualitate

FOTO - Sute de clujeni, la Transilvania Fest în Piaţa Unirii

Costume populare, cojoace, vase din ceramică, gemuri şi dulceaţă, miere au fost doar câteva din oferta celor 100 de producători care au participat la Transilvania Fest, în acest week-end la Cluj-Napoca.

Piaţa Unirii din centrul oraşului s-a dovedit neîncăpătoare pentru clujenii care au vizitat standurile producătorilor care au participat la Transilvania Fest. Expozanţii i-au aşteptat pe posibilii cumpărători cu produse diverse, cu preţuri pentru toate buzunarele, de la câţiva lei până la câteva sute de lei. Clujenii au putut alege produse pentru toate gusturile: cercei, inele, brăţări de inspiraţie populară, lucrate manual, ii sau costume populare întregi, cojoace din blană de oaie, dulceaţă naturală, miere, tablouri, lumânări lucrate manual, păpuşi în costume populare.

Pe lângă ofertele tentante ale celor 100 de producători, în cadrul Transilvania Fest au avut loc demonstraţii culinare prezentate de Paul Bloomfield, cunoscutul chef londonez pasionat de Transilvania. Acestuia i s-au alăturat sous-chef-ul Boysie James Kevill şi o echipă de voluntari de la Oxford School of Hospitality Management. Pe lista preparatelor s-au aflat gnocchi şi cârnăciori tradiţionali cu varză kale şi salată de fasole, tocană romanească de miel, tartă de măr şi afine şi tortul de trandafiri cu gem de zmeură şi fistic.


Transilvania Fest a debutat în 2005 ca Turda Fest şi este organizat de Asociaţia Transilvania Fest, alături de Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj, prin Asociaţia Produs de Cluj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj. Totodată, festivalul se desfăşoară sub Înaltul Patronaj Naţional al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României şi Înaltul Patronaj Internaţional al Alteţei Sale Regale Prinţul Charles de Wales.

Evenimentul îşi propune să încurajeze turismul culinar şi cultural, prin dezvoltarea sustenabilă a acestora, fiind un promotor al Transilvaniei bogate în obiceiuri şi meşteşuguri valoroase.

abonare newsletter