Actualitate

Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, CONDAMNAT DEFINITIV la 3 ani de închisoare cu executare

Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul de corupţie, potrivit unei decizii definitive luate vineri de instanţa supremă, aceeaşi pedeapsă fiind dispusă în cazul omului de afaceri Cornel Penescu.

Senatorul PPDD Antonie Solomon, fost primar al Craiovei, a declarat că se află în Bucureşti şi că urmează să meargă la Craiova, pentru a se preda şi a fi încarcerat, scrie Mediafax.

Întrebat unde va fi încarcerat, Antonie Solomon a spus: "La Craiova, unde să fiu? Nu sunt din Craiova?".


El a precizat că la acest moment se află în Capitală şi că va merge "direct la Craiova" pentru a se preda.

Întrebat cum comentează decizia instanţei, Solomon a spus că nu are ce să mai comenteze, adăugând: "De ce aş mai comenta? Eu am spus că dacă 99 de persoane vinovate sunt achitate, n-am o problemă, dar dacă o singură persoană nevinovată e condamnată, e o problemă cu justiţia din ţara asta. Sunt nevinovat", a conchis Solomon.


Un complet de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a judecat, vineri, recursurile faţă de condamnările decise în 11 iulie de un complet de trei magistraţi ai aceleiaşi instanţe.

Toate recursurile inculpaţilor au fost respinse ca nefondate, astfel că Solomon, Penescu şi celelalte două persoane judecate rămân cu pedepsele dispuse anterior de ICCJ.


În 11 iulie, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon şi omul de afaceri Cornel Penescu au fost condamnaţi de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul de corupţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter