monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Spune-mi ce cafea bei ca să-ţi spun cine eşti

Tipul de cafea pe care îl bem ne poate reflecta personalitatea, potrivit unui nou studiu care a reuşit să găsească asemănări între persoanele care consumă un anumit tip de cafea.

Doctorul în psihologie Ramani Durvasula a efectuat un studiu pe 1.000 de băutori de cafea. În cursul cercetării au fost evaluate mai multe tipuri de personalităţi şi de trăsături psihologice: introvertiţi, extrovertiţi, răbdători, perfecţionişti, entuziaşti, circumspecţi, sensibili, cutezători etc.

Consumatorii de cafea neagră au fost descrişi ca fiind oameni direcţi, care nu suportă prostiile. Le plac lucrurile simple, pot fi tăcuţi, supărăcioşi şi rigizi. A fi tăioşi şi nepăsători face parte, de asemenea, din comportamentul lor.


Băutorii de cafea cu lapte sunt mai înclinaţi către nevroză şi foarte dornici să îi mulţumească pe cei din jur.

Le place să se întreacă în a-i ajuta pe ceilalţi, însă nu prea au grijă de propria persoană.


Cei cărora le place cafeaua instant sunt mai degrabă delăsători, comozi şi le place să amâne lucrurile.

Indivizii care sunt atraşi de băuturile dulci, cum ar fi cafeaua cu frişcă, sunt cutezători şi consideraţi a fi nişte copii mai mari care şi-au păstrat gusturile şi sensibilităţile specifice copiilor, având sufletul mereu tânăr. Ei nu iau întotdeauna cele mai bune decizii şi pot fi nechibzuiţi. În acelaşi timp ei sunt cei care dau tonul.


Cei cărora le place cafeaua decofeinizată, cu multă spumă, au tendinţa de a fi obsesivi, dominanţi şi foarte atenţi la detalii.

Etichete: studiu