Actualitate

Apple a început vânzarea noilor modele iPhone

Apple a început vineri vânzarea noilor modele iPhone, 5S şi 5C, evenimentul fiind însoţit ca de obicei de cozi lungi formate în faţa magazinelor companiei, iar analiştii estimează un rezultat record pentru primul weekend, de până la 6 sau chiar 7 milioane de unităţi.

În Munchen, peste 2.000 de oameni au aşteptat startul vânzărilor, în timp ce în Paris, la Luvru, 300 de persoane au stat la coadă pentru deschiderea magazinului Apple. La magazinul din cartierul Ginza din Tokyo s-au strâns aproximativ 800 de persoane înainte de startul programului, inclusiv oameni costumaţi în Batman sau îmbrăcaţi în stilul cofondatorului Apple Steve Jobs. Un magazin din Beijing a atras doar 50 de clienţi, întrucât cumpărătorii trebuie să se programeze online pentru a veni la magazin să-şi ridice smartphone-urile, scrie Bloomberg, preluat de Mediafax.

Lansarea din Asia şi Europa va continua pe parcursul zilei de vineri cu startul vânzărilor în Statele Unite.


Apple a inclus pentru prima dată China în rândul ţărilor în care începe vânzarea în prima etapă, renunţând la întârzierea de trei luni din anii trecuţi. Compania vrea să atragă noi clienţi pe cea mai mare piaţă de telefonie mobilă din lume, scrie Bloomberg.

Depăşirea recordului de vânzări înregistrat în primul weekend la vânzare anul trecut, de 5 milioane de unităţi, depinde în mare măsură de stocurile companiei.


Compania ar putea depăşi chiar 7 milioane de unităţi dacă are stocuri suficiente, a afirmat Carl Howe, analist la Yankee Group, care a anticipat corect vânzările anul trecut.

Ultimele Stiri
abonare newsletter