monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Prinţul Charles, cel mai în vârstă prinţ britanic care va deveni rege

Prinţul Charles, care avea doar trei ani atunci când a devenit primul în ordinea de succesiune la tronul britanic, a doborât, joi, un record insolit - dacă va urca pe tron, el va fi cel mai în vârstă prinţ britanic care va deveni rege.

Prinţul Charles al Marii Britanii

Potrivit The Telegraph, prinţul Charles, devenit de curând bunic, l-a depăşit pe fostul deţinător al acestui record, William al IV-lea, care a devenit rege în 1830 la vârsta de 64 de ani, 10 luni şi cinci zile (cel mai în vârstă moştenitor al tronului, Sofia de Hanovra, a murit în 1714 la vârsta de 83 de ani, înainte să devină regină).

Prinţul Charles este deja cel mai "longeviv" prinţ moştenitor (l-a depăşit pe Edward al VI-lea, care avea 59 de ani când i-a urmat la tron reginei Victoria) şi îi stă alături mamei sale, reginei Elizabeth a II-a, care a devenit suveran al Marii Britanii în 1952.


Potrivit People.com, prinţul Charles ar putea să aştepte încă mulţi ani înainte de a urca pe tron. Regina Elizabeth a II-a, în vârstă de 87 de ani, pare să aibă o sănătate foarte bună, iar longevitatea reprezintă o trăsătură a familiei sale - mama ei, Regina Mamă, a murit la vârsta de 101 ani.

Există totuşi semne potrivit cărora regina Elizabeth a II-a a început să cedeze unele dintre prerogativele regale în favoarea fiului ei cel mare.