Actualitate

PSD Cluj cere socoteală, cu întârziere, pentru cheful pregătit de Boc pensionarilor

Consilierii locali PSD cer să fie stabilite criterii corecte și transparente pe baza cărora sunt aleși cei 1.700 de pensionari pentru “petrecerea” pregătită de Primărie, cu ocazia Zilei Vârstnicului, mai exact cei cu venituri foarte mici.

Solicitarea social-democraţilor vine prea târziu, ţinând cont că proiectul a fost votat deja de forul local, în urmă cu aproximativ o săptămână, în şedinţa de Consiliu Local din 12 septembrie. Atunci, în ciuda faptului că o parte din consilierii PNL au cerut socoteală cu privire la alocarea a 119.000 lei din bugetul local pentru petrecerea dedicată celor 1.700 de pensionari, colegii lor de coaliţie nu au comentat nimic cu privire la acest subiect şi într-un final, proiectul a fost votat şi de Opoziţie.

Acum şi-au dat seama însă că nu mai sunt de acord cu ceea ce au votat atunci şi îi cer primarului Emil Boc criterii corecte şi transparente pentru alegerea pensionarilor care vor participa la masa organizată de Primărie. Consilierul local, Gabriel Oniga a declarat că amendamentul propus de ei nu a fost aprobat de Comisia de buget-finanțe.


Primăria Cluj-Napoca a alocat din bugetul local pe anul 2013, 119.000 lei pentru a organiza sărbătorirea Zilei Internaţionale a Vârstnicului. Aceeaşi sumă a fost alocată şi anul trecut când Primăria „a făcut cinste” cu o masă la un hotel de patru stele. La petrecere a participat şi primarul Emil Boc alături de cei 1.700 de pensionari, costul total fiind de 120.000 lei. Meniul a inclus un aperitiv, o friptură asortată de porc şi de pui, dar şi băuturi - bere, vin, suc şi apă minerală, totul fiind plătit de primărie. La sosire, primarul Emil Boc a fost întâmpinat cu aplauze de către cei prezenţi şi cu mesaje precum „Trăiască primarul nostru”. Pentru pensionari a fost pregătit şi un spectacol de muzică populară.

abonare newsletter