Actualitate

Apple a introdus Touch ID, o nouă metodă de deblocare a iPhone-urilor, odată cu lansarea iPhone 5S

Cei peste jumătate din utilizatorii Apple care nu obişnuiau să îşi blocheze iPhone-urile din cauza codurilor de securitate pe care erau nevoiţi să le introducă de fiecare dată când îşi utilizau telefoanele vor fi încântaţi de noul mod de securitate pe care Apple l-a introdus la noul iPhone 5S. Este vorba despre folosirea amprentei degetului posesorului, pentru a debloca iPhone-ul.

Apple a implementat posibilitatea de a ne debloca iDevice-urile folosind amprentele degetelor, procedura fiind mult mai simplă decât cea care impune utilizarea unui slide sau cod pentru deblocare. Touch ID-ul gândit de către Apple poate fi utilizat inclusiv pentru a efectua rapid achiziţii din iTunes Store fără a mai folosi parole, însa din pacate Apple a trecut cu vederea o utilitate foarte mare a cititorului de amprente.

Iar dacă utilizatorii iPhone s-au gândit că, la un moment dat cineva ar putea utiliza degetul unui cadavru pentru a debloca un iPhone 5S folosind Touch ID, acest lucru nu va fi posibil, scriu cei de la Idevice.ro.


Într-o încercare de a explica de ce cititorul de amprente din iPhone 5S este mai bun decat cele implementate în laptop-uri, cei de la Idevice explică faptul că senzorul din iPhone 5S detectează amprenta din ţesutul viu existent sub pielea degetului, un semnal RF fiind utilizat pentru acest lucru.
Mulţumită acestei tehnologii implementate de către compania Apple, un deget al unui cadavru nu poate fi utilizat pentru a debloca terminalele, însă în aceeaşi măsură nici un deget fals cu amprenta deţinătorului device-ului nu poate fi utilizat pentru a face deblocarea. Practic Touch ID-ul este gândit în aşa fel încât doar proprietarul viu al iPhone-ului să poată face deblocarea.

Etichete: iPhone 5S apple
Ultimele Stiri
abonare newsletter