monitorulcj.ro Menu
Actualitate

FOTO: Peer Steinbrück, rivalul lui Merkel, şochează Germania cu un gest obscen înainte de alegeri

Social-democratul Peer Steinbrück, rivalul cancelarului german Angela Merkel în alegerile legislative, a şocat Germania joi seara după ce a apărut făcând un gest obscen într-o fotografie publicată pe prima pagină a unei reviste, cu zece zile înainte de scrutin.

Social-democratul Peer Steinbrück, rivalul cancelarului german Angela Merkel în alegerile legislative

Întrebat de revista cotidianului de centru-stânga Süddeutsche Zeitung ce porecle a primit după gafele de comunicare comise în timpul campaniei, acest fost ministru de Finanţe al lui Merkel într-un Guvern de mare coaliţie în perioada 2005-2009, a răspuns printr-un gest neaşteptat arătând un anumit deget, scrie Mediafax.

El a acceptat să participe la această şedinţă foto, un "interviu mut", realizată o dată pe săptămână cu diverse personalităţi. Principiul este să se răspundă unor întrebări prin gesturi, "imortalizate" în alb-negru de către un fotograf.


Imaginea, care apare pe coperta ediţiei de vineri a SZ Magazin, a fost dată publicităţii joi seara şi a declanşat imediat reacţii pe Twitter.

Ministrul german al Economiei Philipp Rösler (FDP, liberal) l-a atacat imediat pe social-democrat, într-un miting electoral. "Un asemenea gest nu este posibil din partea unui candidat la Cancelarie", a declarat el citat de agenţia DPA.


"Peer Steinbrück arată degetul Germaniei", scria cotidianul conservator Die Welt pe site, adăugând "un asemenea lucru nu s-a mai întâmplat niciodată, un candidat la Cancelarie care arată degetul ca răspuns la o întrebare într-un interviu".