Actualitate

INUNDAŢIILE din Galaţi: 350 de case au fost inundate, după o deversare controlată

Aproximativ 250 de persoane au fost evacuate după ce circa 350 de case din Slobozoia Conachi şi Cuza Vodă, judeţul Galaţi, au fost inundate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a fost făcută o deversare controlată a apelor acumulate într-un iaz piscicol pentru a se evita inundarea mai multor sate, localnicii fiind evacuaţi încă din timpul zilei.

Inundaţie în judeţul Galaţi Inundaţie în judeţul Galaţi

Potrivit autorităţilor locale, în Slobozia conachi au fost evacuate aproximativ 250 de case, alte o sută de locuinţe fiind inundate în localitatea Cuza Vodă, primarul uneia dintre cele două comune declarând că oamenii au fost evacuaţi încă din cursul zilei de vineri cu ajutorul militarilor, în condiţiile în care unii bătrâni nu voiau să plece din locuinţe.

"În Slobozia Conachi au fost inundate aproximativ 250 de case. Pârâul Suhurlui traversează centrul comunei Slobozia Conachi, pe o lungime de şapte kilometri. Noi am evacuat oamenii, unele persoane bătrâne care nu voiau să îşi părăsească locuinţele au fost scoase din case cu autorul militarilor. Au fost inundate 250 de case", a declarat primarul din Slobozia Conachi, Ion Neculau.


Sursa citată a spus că localnicii evacuaţi au dormit fie la Primărie, fie la rude sau prieteni.

"Oamenii au dormit fie într-o încăpere spaţioasă a Primăriei, unde am pus 30 de paturi cu saltele, fie într-o sală de sport ( aproximativ 30 de persoane, fie la rude sau prieteni. De azi noapte a început să scadă apa, pentru că am luat decizia şi am făcut o breşă într-un drum communal, astfel încât apa să se poată scurge la vale. Acum încă nu ne putem întoarce să scoatem mâlul din case, pentru că de la ora 3.00 noaptea plouă", a mai declarat primarul din Slobozia Conachi.


Aproximativ o sută de case au fost evacuate şi în localitatea Cuza Vodă, unde de asemenea oamenii au fost evacuaţi din calea apelor, aceştia petrecându-şi noaptea la rude, a declarat primarul comunei, Dănuţ Codrescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter