Actualitate

Acuzaţii de MITĂ la EUROVISION: Unele ţări participante au încercat "să cumpere" notele juriului

Mai multe ţări participante la Eurovision au încercat "să cumpere" note mari din partea juriului, a declarat pentru un ziar din Suedia un membru coordonator al unei delegaţii care a lucrat la ediţia de anul acesta.

Potrivit sursei citate, membrul coordonator al delegaţiei respective, care nu a dorit să-şi facă public numele, a declarat în această săptămână pentru o publicaţie din Suedia că a fost contactat de reprezentanţii mai multor ţări rivale pentru a încheia înţelegeri prin care juriul să le acorde note ridicate, informează dailymail.com.

Membrul coordonator, care a făcut parte din echipa ediţiei de anul acesta a concursului Eurovision, care a avut loc la Malmo, în Suedia, a acuzat echipa din Azerbaidjan, care a câştigat competiţia din 2011, că i-a oferit "suficienţi bani pentru a trăi un an întreg" dacă va putea aranja ca juriul să le acorde punctaje mari.


De asemenea, acesta a susţinut că membrii delegaţiei din Azerbaidjan le-au oferit studenţilor din Lituania cartele de telefon gratuite şi i-au plătit pentru a vota. Pe de altă parte, sursa a declarat că a fost contactată de o parte din membrii echipei din Macedonia, care sperau că pot să obţină o înţelegere pentru semifinala concursului.

Potrivit Daily Mirror, sursa a adăugat că au existat alte trei ţări care au încercat să găsească soluţii similare "în culise".


Bonnie Tyler, reprezentanta Marii Britanii la Eurovision 2013, care s-a clasat în finală pe poziţia a 19-a dintr-un total de 24 de ţări, a dezvăluit pentru un ziar din Franţa că a auzit că delegaţia rusă întrebând de ce nu a primit voturile pe care le-a plătit.

Sietse Bakker, coordonator Eurovision, a declarat pentru Daily Mirror că European Broadcasting Union (EBU), organizatorul evenimentului, investighează aceste acuzaţii. "Avem o politică foarte clară atunci când există astfel de speculaţii", a spus aceasta.


"În primul rând, întotdeauna cercetăm acuzaţia. Şi, dacă vom găsi dovezi reale că regulile concursului au fost încălcate, vom impune sancţiuni ferme şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a evita astfel de situaţii în viitor".

Potrivit Daily Mirror, experţii în concursul Eurovision se tem că, deşi o fost promisă o anchetă vizând aceste posibile cazuri de corupţie, nu va fi întreprinsă nicio acţiune reală.

Etichete: acuzatii
Ultimele Stiri
abonare newsletter