Actualitate

Directorul RMGC: Lacul cu cianuri este manipulare. Tehnologia noastră este sigură pentru mediu și oameni

Directorul general al companiei Roșia Montană Gold Corporation, Dragoș Tănase, a afirmat joi, în cadrul unei emisiuni de pe B1 TV lacul cu cianuri este dezinformare şi manipulare a oamenilor şi că tehnologia folosită de ei pentru extragerea aurului este sigură pentru mediu și oameni.

„Noi punem o mină pe vechile zone exploatate. Nu sunt patru munți. Este unul. Noi continuăm exploatarea într-o carieră. Construim o uzină cu ultimă generație. Luăm minereul, îl ducem în uzină, folosim cianură pe circuit închis. Avem cea mai modernă tehnologie. Este sigură pentru mediu și sănătatea oamenilor”, a declarat Dragoș Tănase, directorul  RMGC, la B1 TV.

Acesta a precizat că cianura „se refolosește în procesul tehnologic și la final se distruge”,


„Lacul cu cianuri este dezinformare, manipulare. Lacul nu are pânză freatică dedesubt. Chiar dacă ar exista o deversare, avem încă 3 niveluri, astfel că deversarea nu iese pe circuitul industrial”, a mai spus Dragoș Tănase.

Totodată, directorul RMGC a precizat că în zona vizată spre exploatare nu există alte metale rare, în afară de aur și argint.


„Nu există alte metale. Dacă ipotetic ar exista alte metale, noi nu le vom extrage. Cianura doar aurul și argintul le dislocă”, a mai spus acesta.

Ultimele Stiri
abonare newsletter