Actualitate

Cei mai în vârstă clujeni au 105 ani şi vor fi premiaţi de Primărie

Ioan Moldovan şi Eszter Todor, cei mai în vârstă locuitori din Cluj-Napoca, vor fi premiaţi de Primăria Cluj-Napoca. Vor primi o diplomă de “seniorul cetăţii” şi 2.500 lei fiecare.

Cei doi clujeni au ajuns anul acesta la venerabila vârstă de 105 ani. Ioan Moldovan este născut în 11 septembrie 1908, iar Eszter Todor este născută în 14 aprilie 1908.

În şedinţa de Consiliu Local de joi a fost aprobat proiectul de hotărâre prin care cei doi clujeni vor fi premiaţi cu 2.500 lei fiecare şi cu o diplomă de “seniorul cetăţii”. Proiectul a fost iniţiat de primarul Emil Boc care propune ca în fiecare an să fie premiat cel mai vârstnic clujean şi cea mai vârstnică clujeancă.


“Având în vedere faptul că la data de 1 octombrie a fiecărui an, începând cu anul 1990, se celebrează Ziua Internaţională a Vârstnicului, pentru marcarea într-un mod aparte a acestei sărbători, ca semn de recunoaştere a meritelor generaţiilor anterioare la construirea municipiului Cluj-Napoca, vă propun promovarea unui proiect prin care să se aprobe un regulament prin care să se instituie un cadru unitar pe baza căruia să se premieze anual, cei mai vârstnici locuitori din Cluj-Napoca, un bărbat şi o femeie”, se precizează în proiectul de hotărâre.

În fiecare an, în 1 septembrie se va stabili care este cel mai vârstnic clujean şi cea mai vârstnică clujeancă. Înmânarea diplomei şi a premiului se va face în 1 octombrie, la domiciliul vârstnicului sau în alt cadru. Potrivit proiectului de hotărâre, familia are dreptul să refuze premiul fără să spună care este motivul.

abonare newsletter