Actualitate

Cât cheltuieşte statul cu oamenii muşcaţi de câinii fără stăpân din Capitală

Statul cheltuieşte pentru tratamentul medical al per­soanelor muşcate de câinii din Capitală între un milion de euro şi 2,8 milioane euro anual, în condiţiile în care auto­rită­ţile locale nu sunt capabile să cureţe străzile de maidanezi.

La acest cost cu tratamentul elementar (vaccin antirabic, antitetanic) se adaugă şi cel cu reconstrucţia prin chirurgie, în cazul în care pacientul muşcat de câine prezintă plăgi severe.
Tot din cauza câinilor fără stăpân, lăsaţi să circule în voie prin Bucureşti, România pierde şi în turism, pe fondul unei imagini pătate de problema nerezolvată a maidanezilor. Cazul copilului de patru ani ucis lângă Parcul Tei din Bucureşti pe 2 septembrie de maidanezi a fost mediatizat în presa internaţională.
„35 de persoane sunt muşcate, în medie, zilnic în Bucu­reşti, din care 20% sunt copii. Soluţia ar fi să nu mai existe câini vagabonzi pe străzi şi să se responsabilizeze proprietarii de câini“, a spus pentru ZF Cătălin Apostolescu, medic primar şi purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli In­fecţioase „Prof. Dr. Matei Balş“ din Bucureşti, unde ajung persoanele muşcate de câini sau alte animale.

Etichete: caini fara stapan
Ultimele Stiri
abonare newsletter