Actualitate

Pe cine vor acţionari Microsoft în funcţia de CEO?

Mai mulţi acţionari ai Microsoft cer companiei să îl includă pe directorul general al Ford, Alan Mulally, pe lista scurtă pentru preluarea funcţiei de CEO de la Steve Ballmer, care a anunţat recent că se va retrage în termen de 12 luni.

Cel puţin trei dintre cei mai importanţi acţionari cer Microsoft să ia în calcul desemnarea unui director general specializat în revigorarea companiilor aflate în dificultate, unul dintre candidaţii doriţi fiind Mulally, au declarat surse apropiate situaţiei pentru agenţia Reuters, preluată de Mediafax.

Mulally este apreciat pentru reîmprospătarea culturii corporative la Ford şi revigorarea unor mărci muribunde, precum Taurus. Informaţiile apărute în ultima perioadă în presa internaţională sugerează că CEO-ul Ford ar putea pleca din funcţie la începutul anului viitor.


Totodată, şeful Ford este apreciat de actualul CEO al Microsoft, Steve Ballmer, care a afirmat în 2009 că "schimbarea unor industrii îi poate deranja chiar şi pe cei mai experimentaţi manageri, nu şi pe Alan".

Etichete: ford microsoft
Ultimele Stiri
abonare newsletter