Actualitate

UDMR reclamă România la FIFA pentru "atitudini antimaghiare"

UDMR Covasna a trimis o scrisoare preşedinţiei FIFA cu privire la faptul că suporterii români au scandat "ca maghiarii să părăsească ţara" în timpul meciului România - Ungaria de vineri seara.

Serviciul de asistenţă juridică pentru minorităţi "Mikó Imre" din cadrul UDMR Covasna a trimis o scrisoare preşedinţiei FIFA în care atrage atenţia asupra unor "atitudini antimaghiare" la meciul România-Ungaria. Potrivit realitatea.net, semnatarii scrisorii, respectiv preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean, preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, totodată, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, şi deputatul Marko Attila îşi exprimă regretul că "din nou" trebuie să apeleze la FIFA din cauza unor suporteri români care au dat dovadă de "atitudini antimaghiare". "Din păcate nu este vorba de cazuri izolate, ci în ultima perioadă a devenit o obişnuinţă ca la meciurile de fotbal să se scandeze ca maghiarii să părăsească ţara", se subliniază în scrisoare.
Semnatarii scrisorii solicită ca FIFA să ia "o poziţie fermă" faţă de cei care stârnesc "atmosfera antimaghiară".
"Este inacceptabil pentru noi ca în timp ce urmărim la televizor meciul, să vedem că unii vor să ne alunge din ţară. Dacă se întâmplă astfel de lucruri, de fiecare dată trebuie să avem o reacţie fermă. Nu putem tolera ca meciurile de fotbal sau oricare alt eveniment sportiv să fie spaţiul învrăjbirii, intoleranţei şi al urii", precizează semnatarii scrisorii.
Semnatarii scrisorii susţin, de asemenea, că astfel de evenimente lasă urme "adânci" în comunitatea maghiară din Transilvania, slăbesc sentimentul de siguranţă ale maghiarilor, stârnesc frică şi neîncredere.
Vă reamintim că înaintea meciului România-Ungaria care a avut loc la Bucureşti au avut loc mai multe incidente violente în care au fost implicaţi suporterii maghiari. În urma acestor evenimente, 50 de suporteri din ţara vecină s-au ales cu dosare penale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter