monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Suporterii unguri au avariat două autobuze RATB

Suporterii unguri sosiţi vineri în Bucureşti pentru meciul Ungaria-România au avariat, vineri după-amiază, două autobuze RATB puse la dispoziţia lor pentru transportul către Arena Naţională, unul dintre acestea având parbrizul fisurat, iar celălalt, o trapă de aerisire stricată.

autobuze RATB

Purtătorul de cuvând al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Constantin Tobescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că pentru transportul fanilor unguri au fost alocate 14 autobuze, în funcţie de necesităţi urmând să fi puse la dispoziţia autorităţilor şi alte mijloace de transport din parcul auto al instituţiei.

Tobescu a precizat că, pe drumul de la Centrul Vechi spre Arena Naţională, două dintre autobuze au fost avariate, unul având parbrizul fisurat, iar celălalt ajungând la stadion cu trapa de aerisire din spate stricată.


Suporterii aflaţi încă de dimineaţă la terasele din Centrul Vechi al Capitalei au fost conduşi la autobuze de către jandarmi, după incidente violente în care fanii veniţi din Ungaria au aruncat cu sticle, mese şi scaune.

Potrivit poliţiştilor, în Centrul Istoric se aflau, la ora incidentelor, aproximativ 400 de suporteri unguri.


Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat că măsura intervenţiei oamenilor de ordine de evacuare a fanilor unguri din Centrul Vechi al Capitalei a venit în urma refuzului acestora de a părăsi locul, ei urmând să fie mutaţi în fan-zone-ul de lângă Arena Naţională.

Aproape 3.400 de poliţişti au fost mobilizaţi, la nivel naţional, pe traseele folosite de suporterii unguri, de la intrarea în ţară şi până în Capitală, în aeroporturi şi gări, precum şi în Bucureşti, pentru a preveni eventualele incidente violente, a informat, joi, Poliţia Română.


Meciul de fotbal România-Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, va avea loc vineri, de la ora 21.00, pe Arena Naţională.