Actualitate

FOTO - VIDEO: Protestatarii Roșia Montană au BLOCAT TRAFICUL din centrul Clujului!

Aproximativ 1000 de persoane s-au strâns pentru a două oară în Piaţa Unirii pentru a protesta faţă de de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană, promovat de Guvern într-un proiect de lege. Aceştia s-au strâns în Piaţa Unirii pentru a fi solidari cu manifestanţii din Bucureşti care au ieşit în stradă în ultimele trei zile.

UPDATE ora 22.50

Protestul anti Roşia Montană de la Cluj s-a încheiat fără incidente. După mai bine de cinci ore de scandări împotriva Guvernului Ponta şi după ce traficul din centrul oraşului a fost blocat, protestatarii au plecat spre casă. Jandarmii nu au fost nevoiţi să intervină, protestul fiind unul paşnic.

UPDATE ora 22.00

Protestatarii au ocupat Piaţa Lucian Blaga. Traficul este blocat în faţa Casei de Cultură a Studenţilor. Se circulă doar pe o singură bandă dinspre strada Clinicilor spre strada Napoca sau strada Republicii. Soţia fostului premier, Oana Boc, este în continuare alături de protestatari.


UPDATE ora 21.50

După ce au blocat circulaţia autor pe ambele sensuri de mers în faţa Primăriei, protestatarii şi-au continuat marşul spre Casa de Cultură a Studenţilor. După ce s-a dat drumul circulaţiei unele troleibuze s-au retras direct la garaj.

UPDATE ora 21.00

Protestatarii s-au așezat pe jos în fața Primăriei Cluj-Napoca. Circulația a fost din nou blocată, astfel că nu se mai poate circula în nicio direcție.


UPDATE ora 20.50

După ce zeci de minute au blocat traficul troleibuzelor spre cartierul Mănăştur protestatarii s-au ridicat în picioare şi au plecat în marş spre Primăria Cluj-Napoca. Traficul a revenit la normal dar se circulă cu dificultate pentru că manifestanţii ocupă o bandă de mers. O maşină a Poliţiei Rutiere, dar şi mai multe echipaje de jandarmi îi însoţesc pe protestatari.

UPDATE ora 20.30

De mai de 40 de minute Bulevardul 21 decembrie 1989 este blocat de protestatari. Acesti s-au așezat pe jos în fața Prefecturii și scandează demisia lui Victor Ponta. De asemenea, Oana Boc este în mijlocul manifestanţilor şi în semn de solidaritate cu aceştia s-a aşezat jos pe asfalt. La fața locului mai echipaje de poliție deviază mașinile spre piața Mihai Viteazu, însă troleibuzele stau pe loc, iar coada se întinde pe câteva sute de metri. Circulația RATUC este blocată.


„Cei de la Bucureşti au ieşit în fiecare zi, trimitem un semn de solidaritate şi vom ieşi şi noi în fiecare zi”, au spus protestatarii.

Protestatarii au asupra lor pancarte şi bannere cu mesaje „Roşia Montană nu este de vânzare”, „Guvernul trădării a pus capăt răbdării”, „România nu este de vânzare”, „Vlad Ţepeş, aveţi clienţi”, „Trei guverne-au încercat însă noi nu i-am lăsat”, „Parlamanentari, nu înstrăinaţi ce nu vă aparţine”, „Avize ilegale de la ministere penale”, sunt doar câteva din scandările clujenilor.


La protestul de la Cluj participă şi Mihnea Blidariu, solistul trupei Luna Amară, care în ultimele două zile a luat parte la protestele din Bucureşti.

„Guvernul Ponta a dat o lege a exproprierii forţate, o lege care va distruge patrimoniul naţional. Am fost în ultimele două zile la Bucureşti unde am asistat la un comportament absolut imoral şi neonorant al politicienilor şia presei. Când ai peste 5000 de manifestanţi şi tu la televizor spui că sunt 500 de persoane, nişte beţivi, începi să te întrebi cu cine ai de a face. Asistăm la manipulări din partea preşedintelui Băsescu care cere referendum naţional pentru un proiect privat. Dacă va fi nevoie vom merge la Roşia Montană şi vom apăra casele oamenilor. Dacă proiectul va începe nimeni nu va mai avea siguranţa zilei de mâine. Oricare ar putea fi scos afară din casă în numele capitalismului sălbatic”, a spus Blidariu.


La fel ca şi la protestul de duminică, Oana Boc, soţia fostului premier Emil Boc, este prezentă la protest.

Protestatarii au plecat în marş spre Prefectura Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter