Actualitate

GALERIE FOTO: Peste 1500 de clujeni cer demisia lui Ponta

Peste 1500 de persoane protestează în Piaţa Unirii din centrul municipiului Cluj-Napoca şi cer demisia premierului Victor Ponta pe care îl acuză de schizofrenie pentru că în calitate de premier a aprobat proiectul Roşia Montană şi l-a trimis spre aprobare Parlamentului, dar în calitate de deputat se opune proiectului.

Protestatarii au asupra lor pancarte şi bannere cu mesaje de susţinere a neînceperii proiectului de la Roşia Montană.

„Roşia Montană nu este de vânzare”, „Guvernul trădării a pus capăt răbdării”, „România nu este de vânzare”, „Vlad Ţepeş, aveţi clienţi”, „Trei guverne-au încercat însă noi nu i-am lăsat”, „Parlamanentari, nu înstrăinaţi ce nu vă aparţine”, „Băsescu, RMGC, aceeaşi mizerie”, „Avize ilegale de la ministere penale”, sunt doar câteva din scandările clujenilor.


„Situaţia este foarte, foarte serioasă, nu este o glumă şi pune în pericol viitorul nostru şi al României. Sunt peste 20 de oraşe din România şi alte 20 din afara ţării. Sunt 40 de oraşe care protestează. Noi nu reprezentăm niciun partid politic. Cerem demisia Guvernului Ponta”, au spus protestarii.

Manifestarea din Piaţa Unirii nu a fost autorizată. Printre manifestanţi s-au aflat şi Ioan Piso, fostul director al Muzeului Naţional  de Istorie a Transilvaniei, Gheorghe Funar, preşedintele PRM, Şerban Ţigănaş, preşedintele filialei Cluj a Ordinului Arhitecţilor din România.


Protestatarii au pornit în marș din Piața Unirii spre Prefectură.

Proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană a fost aprobat în şedinţa de marţi a Guvernului şi va fi transmis Parlamentului spre adoptare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter