Actualitate

Emil Boc a participat la inaugurarea Zilelor Turzii

Edilul șef al municipiului Cluj Napoca a onorat invitația adresată de primarul Tudor Ștefănie de a participa la deschiderea oficială a celei de-a XIIIa ediții a Zilelor Municipiului Turda.

Evenimentul a avut loc de la ora 10 în sala mare a primăriei Turda.

Printre invitați s-au numărat primarul Clujului - Emil Boc, presedintele PDL Cluj – Daniel Buda, deputatul PC-Mircea Irimie, vicepreședinții Consiliului Județean Cluj / Vakar Istvan și Ioan Oleleu, primarul Turzii-Tudor Ștefănie, alături de viceprimarul Lucian Nemeș, fostul primar al Turzii – Ioan Bembea, dar și primarii care fac parte din Comunitatea Urbană Arieș. Directorul general al Companiei de Apă Arieș - Matei Cristian, directorul SC Salina Turda Durgău SA-Vasile Nemeș sau al Teatrului Municipal - Narcisa Pintea, șefi de servicii, directori de școală, reprezentanți ai garnizoanei Turda și mulți alții s-au aflat printre invitații de seamă ai momentului.


Primarul Ștefănie a vorbit în deschidere depre realizările mandatului său,  a trecut în revistă programul celor trei zile de sărbătoare, dar a prezentat și viitorul Turzii în viziunea sa prin intermediul strategiei pe termen mediu  pentru perioada 2014-2020.

Emil Boc, edilul șef al Clujului a lăudat activitatea depusă de administrația locală și a vorbit despre faima pe care Turda o are la nivel național și internațional, datorată celui mai important obiectiv turistic al zonei, Salina Turda. În opinia sa, orașul de pe Arieș este un exemplu demn de urmat și de celelalte comunități din țară, un model de dezvoltare economică și turistică, ce poate fi implementat la nivel regional.


"Vă felicit cu ocazia Zilelor Municipiului Turda, am văzut că orașul s-a îmbrăcat deja în straie de sărbătoare ....Vreau să-l felicit pe primarul Ștefănie, pentru faptul că prin intermediul dumneavoastră a pus definitv Turda pe harta turistică a României și a Europei. Ceea ce s-a realizat aici prin proiectul european care a costat 6 milioane de euro, reprezintă un model de succes în România, în absorbția fondurilor europene, care a depășit de mult granițele țării și se vorbește despre el și în Europa. Asta înseamnă să aveți un primar cu viziune, să aibă cu cine să lucreze, să știe să acceseze fonduri europene", a spus Emil Boc.

În continuare cei prezenți s-au deplasat spre poarta simbolică a municipiului Turda unde au fost întâmpinați cu pâine și sare de către gazdele îmbrăcate în costume tradiționale românești. După periplul prin centrul orașului, oaspeții au asistat la deschiderea festivalului de folclor Chemarea Munților, după care au onorat cu prezența Expo Flora 2013.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter