Actualitate

CUTREMUR puternic în sud-vestul Chinei

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 a avut loc sâmbătă într-o regiune izolată în sud-vestul Chinei, provocând moartea a cel puţin o persoană, într-un accident provocat de o alunecare de teren implicând un autocar cu turişti, potrivit agenţiei China Nouă.

CUTREMUR în sud-vestul Chinei CUTREMUR în sud-vestul Chinei

Cutremurul s-a produs la ora 00.04 GMT (3.04, ora Romaniei), la o adâncime de zece kilometri, la Benzilan, la frontiera provinciilor Sichuan şi Yunnan, a anunţat Institutul geofizic american USGS.

O persoană a murit, iar alte trei au fost grav rănite, după ce roci s-au prăbuşit peste un autocar cu turişti, în urma unei alunecări de teren, a precizat China Nouă.


"În timpul cutremurului din această (sâmbătă) dimineaţa, cutremurul a fost resimţit relativ puternic în comitat", a declarat Liao Wencai, adjunctul secretarului Partidului Comunist în comitatul Deqin, citat de agenţie.

Presa oficială a anunţat că echipe de intervenţie se îndreptau spre această regiune muntoasă.


Un oficial din comitatul Derong, în Sichuan, citat de televiziunea oficială, a anunţat că aceste drumuri şi comunicaţiile au fost întrerupte în anumite zone, dar că nicio victimă nu a fost înregistrată încă.

Două cutremure, foarte apropiate, s-au soldat cu 95 de morţi în provincia Gansu (nord-vest), în iulie.


Un cutremur cu magnitudinea 6,6 a afectat deja Sichuanul anterior, anul acesta, provocând moartea a aproape 200 de persoane. În urmă cu cinci ani, un cutremur violent care a avut loc în aceeaşi provincie a ucis peste 90.000 de persoane.

 

Etichete: china cutremur
Ultimele Stiri
abonare newsletter