Actualitate

Dilemă în Consiliul Local: cine plătește apa consumată la dușurile de la Pata Rât?

Amplasarea unor module containere prevăzute cu dușuri pentru romii de la Pata Rât a stârnit discuții în rândul consilierilor locali la ședința de astăzi. Principala problemă discutată a fost plata apei de la dușuri.

Înainte să voteze proiectul de hotărâre privind amplasarea unor containere prevăzute cu dușuri, în vecinătatea centrului de zi de la Pata Rât, consilierii locali și-au pus problema cine va plăti apa consumată la duș. “Nu mi se pare normal ca noi să suportăm din bugetul local plata utilităților, iar pentru categoriile care primesc locuințe sociale să își plătească ei utilitățile. Regulamentul ar trebui să fie același pentru toți. Ar trebui să fie o contorizare pe fiecare modul și să plătească fiecare ce consumă”, a declarat Ovidiu Florian, consilier local PNL.

Viceprimarul Ana Horvath a explicat că modulele din centrul de intervenție funcționează ca un centru de zi al Primăriei și sunt diferite de celelalte module care sunt prevăzute cu dușuri.


Primarul Emil Boc a subliniat că nu este o problemă pentru Primărie achitarea facturilor la apă, mai ales că se dorește o schimbare în rândul populației de la Pata Rât. “Vrem decență la Pata Rât sau vrem să stăm în ipocrizie în continuare? Dacă civilizația începe de la apă și săpun trebuie să începem și noi de aici. Am încredere că asociațiile vor sprijini cotă parte plata utilităților. Vrem să fim capitală de toate felurile, dar avem anumite probleme care trebuie rezolvate. Costurile de apă oricât ar fi ele nu constituie o problemă pentru Primărie. Acum doar nu credeți că Primăria va avea probleme în plata apei și nu reprezintă o povară pentru noi”, a explicat Boc.

Alți consilieri au considerat că nu ar fi necesară montarea de aer condiționat în containerele respective.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter