Actualitate

O clujeancă s-a plâns Primăriei că a fost scuipată în autobuz. Primăria: O să luăm autobuze noi

O clujeancă s-a plâns municipalităţii că a fost scuipată de un ţigan în timp ce se afla pe Bulevardul Muncii într-o staţie RATUC. Cu toate că plângerea datează din luna iulie, reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca i-au răspuns femeii zilele trecute.

“Pentru a ajunge la locul de muncă traversez zilnic Bulevardul Muncii care, în momentul de faţă este în lucru, ceea ce cauzează oprirea autobuzului de nenumărate ori în această zonă. Datorită faptului că este cald iar climatizarea autobuzelor de transport în comun nu este suficient de performantă, geamurile stau în permanenţă deschise. Drept urmare, am fost victima unui incident jenant: am fost scuipată în faţă de un rrom în vârstă de 14 - 15 ani care a avut timp să se urce la geamul deschis aflat în dreptul meu. Este o situaţie neplăcută care aş dori să nu se repete. Ştiu că problema rromilor este una delicată şi sunt convinsă că nu o să aibă loc schimbări radicale în bine de la o zi la alta, dar sper ca totuşi să-i acordaţi atenţia cuvenită”, a scris Daliana Driga, pe data de 9 iulie.

Răspunsul Primăriei a venit pe 27 august. „Ne pare rău că s-a întâmplat un asemenea incident în oraşul nostru, înţelegem problema sesizată de dumneavostră şi vă putem spune că un prim pas pentru prevenirea unor astfel de incidente pe viitor este modernizarea transportului în comun. În acest sens, în 2013 vor fi achiziţionate 10 troleibuze noi, dotate cu camere de luat vederi atât în interior cât şi în exterior, care alături de noile tramvaie sperăm să contribuie semnificativ la sporirea gradului de siguranţă al călătorilor”, este răspunsul Primăriei.


Mai mult, şi reprezentanţii Poliţiei Locale au răspuns la această sesizare. Poliţiştii locali în colaborare cu lucrătorii RATUC au organizat acţiuni pe mijloacele de transport în comun în perioada 23-26 iulie 2013, iar persoanele depistate că nu respectă normele de convieţuire socială sau săvârşesc alte fapte de natură contravenţională au fost sancţionate în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Astfel de acţiuni tematice au loc periodic pe mijloacele de transport în comun”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Locale.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter