Actualitate

FOTO: Florarii din Piaţa Mihai Viteazu protestează în faţa Primăriei

Mai mulţi vânzători protestează în faţa Primăriei Cluj-Napoca nemulţumiţi de faptul că au fost alungaţi de poliţişti din Piaţa Mihai Viteazul şi nu mai au unde să-şi vândă florile.

Aceştia se plâng că nu sunt lăsaţi să-şi vândă marfa pe trotuar. Poliţiştii locali nu le-au permis accesul în clădirea Primăriei.

Primarul Emil Boc a precizat că Primăria Cluj-Napoca a decis să îi mute pe toți vânzătorii de flori și legume din vecinătatea halei agroalimentare, care nu aveau contracte legale, pe strada Argeș, unde au primit gherete și pot vinde într-un spațiu legal.


“Ne-au bătut, au venit la noi şi şi-au arătat muşchii, ne-au împins pe toţi, vrem să vină Boc, uitaţi-vă la ei cum arată, au muşchi. Noi nu vrem să vindem unde ne-au trimis ei. Uitaţi-vă la ce vindem noi, noi nu vindem trandafiri, vindem câteva de fire. Ei ne cer şase milioane de lei pentru o masă, de unde să plătim suma aceasta din vânzarea de buruieni? Noi din ce mai trăim? Eu am plătit masa patru ani de zile, dar nu mai am de unde. Emil Boc nu ne primeşte, nici cu buletinul. Aici în Primărie au sărit la noi poliţiştii locali, au avut tupeu. Noi nu cerem nici bani, nici ajutor, vrem să ne dea voie să vindem, atât cerem. Noi nu suntem scandalagii, şi la piaţă ne apreciază lumea, vorbim frumos cu clienţii, nu cerem imposibilul, vrem să ne dea un loc pentru o găletuţă de flori. Cei de la Scutul Negru sar la noi şi ne lovesc cu picioarele şi ne fac cu spray, ne lovesc florile. Noi suntem 20 de persoane cu această problemă”, a precizat unul dintre vânzători.

„Pe noi ne-au trimis pe strada Argeş, în capăt, noi vindem flori printre zarzavaturi. Aşa ceva nu am văzut. Nu se mai poate”, a declarat un alt protestatar.


”Pe strada Argeș, de 3 zile nu am mai vândut nimic. Nu mai avem ce mânca. Noi vrem ca domnul primar Emil Boc să ne lase să vindem flori în fața farmaciei din Piața Mihai Viteazu. Acolo nu deranjăm pe nimeni și facem și noi un ban de pâine”, a spus o femeie.

”Nu vom pleca de aici până când nu vom fi lăsați să ne câștigăm existența cinstit. Noi nu blocăm acolo traficul și nu facem rău nimănui. Primăria a pus Poliția Locală să vină să ne amendeze și agreseze. Nu este normal”, a mai spus o altă femeie.


După zeci de minute de proteste, o delegaţie a fost primită la discuţii cu primarul Emil Boc.

La protest a luat parte şi un producător local care s-a declarat nemulţumit de pretenţiile florarilor romi.


“Mare parte din ei dacă mergeţi dimineaţa pe strada Sanatoriului vin încărcaţi cu prune şi mere furate din livadă. Să văd cine are certificat de producător, să văd cine vinde în afara pieţei. Trebuie întrebaţi cine are certificat de producător, trebuie verificat ce vinde şi de unde au producţia. Sunt peste 50 de hectare de livadă, cu fructe în partea de sus şi efectiv nu ştiu de ce nu se ia atitudine să se confişte marfa pe care o au. Asta ar trebui să se facă şi să vadă de unde au produsele respective. Nu contest faptul că poate mulţi au de acasă, din grădina lor, dar să vedem fiecare cum e”, a spus acesta.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter