Actualitate

Peste 200 de şoferi clujeni au fost amendaţi pentru depăşirea vitezei

În perioada 23-24 august, poliţiştii rutieri, împreună cu cei de ordine publică, au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora, au fost folosite toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă.

Poliţiştii rutieri au constatat  cinci infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi au aplicat 454 sancţiuni contravenţionale, dintre care 444 privind circulaţia pe drumurile publice.  Au fost aplicate 202 sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea limitei legale de viteză şi  242 pentru alte abateri la regimul rutier.


De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 22 permise de conducere - cinci dintre acestea pentru depăşirea limitei legale de viteză - şi au retras 13 certificate de înmatriculare.

Acţiunea va fi continuată şi duminică, 25 august, pentru impunerea respectării legislaţiei şi diminuarea riscului rutier.


În 23 august, ora 23:20, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au depistat în trafic pe H. Ileana, de 42 ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea autoturismul pe strada Traian Vuia din Cluj-Napoca, iar cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că numerele de circulaţie provizorii sunt expirate din data de 12 iulie. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, neînmatriculat sau neînregistrat” şi „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare”.

În data de 24 august, ora 15.07, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca l-au depistat în trafic pe I. Sandor Hunor, de 31 ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea autoturismul pe  strada Posada  din Cluj-Napoca, fără a poseda permis de conducere. Şoferul este cercetat sub aspectul savârşirii infracţiunii de  „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter