Actualitate

FRAUDĂ de 1 miliard de euro cu ajutoare sociale. Vezi UNDE s-a întâmplat.

3.160 de pretinşi săraci şi invalizi care au beneficiat în mod fraudulos de ajutoare sociale de 1 miliard de euro au fost descoperiți în ultimele opt luni.

Saracii Italiei, bogati cu acte false Saracii Italiei, bogati cu acte false

Garda financiară italiană a intensificat controalele în 2013, identificând fraude în valoare de 2,5 miliarde de euro, potrivit Mediafax.
Prin declaraţii false de venituri, fraudatorii au reuşit să fie scutiţi de cheltuieli medicale, taxe universitare, au primit ajutoare sociale sau vouchere pentru manuale şi mese la cantine.
Pe lângă aceste practici răspândite, există şi sisteme de fraudare extrem de sofisticate, potrivit gărzii financiare.
Instituţia a demascat de exemplu antreprenori falşi în Catanzaro (Calabria), care au primit 5 milioane de euro sub formă de ajutoare publice şi fonduri europene, pentru un proiect de mediu neconcretizat.
În Sicilia a fost destructurată o reţea de 114 pretinşi invalizi, care au primit certificate medicale de la 74 de medici complici.
De la începutul acestui an, din fraudele identificate, de 2,5 miliarde de euro, au fost recuperate circa 200 de milioane de euro, cu 40% mai mult decât anul trecut, şi au fost blocate plăţi de peste 450 de milioane de euro.

Etichete: garda financiara
Ultimele Stiri
abonare newsletter